Elindult a „Divatosan a környezetért” designer vásár!

-

Kezdetét vette a Fashion Revolution Hungary és a Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület edukációs programjának támogatására létrejött designer vásár, melyben lokális és fenntartható divatmárkák vesznek részt. 

Az OMG Designer Store közreműködésével indult kezdeményezés lehetőséget ad a vásárlók számára arra, hogy segítsék a fiatalok tudatosságra nevelését célzó, a divatipar rendszerét a 13-18 éves korosztálynak bemutató program megvalósulását. Az egy hónapig tartó, egyedi tervezői ruhadarabokat, kiegészítőket kínáló vásár szervezői a hazai divatmárkák népszerűsítését is fontosnak tartják. Az egyes brandeknek a COVID-19 világjárvány alatt nagyobb szükségük van a támogatásra, mint eddig bármikor.

A közösségi edukációs program tananyagai és a kiegészítő interaktív tartalmak szerkesztésében középiskolai pedagógusok és oktatási intézmények is részt vesznek. A projekt létrejöttét közvetlen adományozással is lehet segíteni az Adjuk össze! felületén.

A különleges designer vásár a Fashion Revolution Week végén zárul le – ez az esemény minden évben az április 24-ét körülvevő héten zajlik, amely a 2013-as Rana Plaza összeomlásának évfordulója. A Fashion Revolution globális mozgalmának elkötelezett önkéntesei szerint radikális váltásra van szükség a kapcsolatainkban; az egymással, a ruháinkkal, az ellátási láncon belüli és a természettel fennálló kapcsolatainkban. Szükségünk van lelassulásra és átértékelésre saját, illetve bolygónk egészsége érdekében. 

A változás már elindult: a koronavírus egyre több embert késztet arra, hogy átgondolja azt, hogy mi az igazán fontos az életében. Ezzel együtt elkezdtük újraértelmezni az öltözködéssel, ruhavásárlással kapcsolatos viszonyunkat egy új divatrendszer kapujában, ahol a minőség, az időtállóság és a környezet védelme a fontos. Az ennek szellemében megvalósuló designer vásáron túl további érdekes és tanulságos tartalmak, online programok is várhatók a Fashion Revolution Week előtt és közben, érdemes követni a mozgalom tevékenységét Facebookon és Instagramon is!

A vásáron résztvevő divattervezők, divatmárkák: Agnes Krivanics Design, Artista, Bormustár, Cirrhopp, Delacier, Durca, Enihorn, Etre Organic Underwear, Evetke, Game Over Bags, Garka, Hats by Annity, Je suis belle, Kinga Kovacs, Kozarics Viktor Dress, Lapetra, Love Your Colours, Madzag, Mancika Designs, Martix bags, OhBoy, Pizsistore, Plantethics, renaiChance, Sandor Lakatos Menswear, Secret Humanity, SustiKKrisztA, The Moth, ThinWood, TildArt, Varianno, Weall, Wildpastel, Yarn Over Yo, Zemse

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!