spot_imgspot_img
spot_img

Elhunyt Pelé, a világ egyik legjobb labdarúgója

-

Article Top Ad (AdSense)

Hosszan tartó betegsége után elhunyt a világ egyik legismertebb és legkiválóbb sportembere, Edson Arantes do Nascimento, ismertebb nevén Pelé. Arca és neve még azok számára is ismerős volt, akik egyáltalán nem követték a labdarúgó eseményeket. A Fekete Gyöngyszem becenévre hallgató játékos 82 éves volt.

Pelénél évekkel ezelőtt diagnosztizáltak vastagbélrákot, állapota pedig pár hete vált válságossá, amikor olyan hírek láttak napvilágot, miszerint a szervezete már nem reagál a kemoterápiás kezelésekre. Pelét a szakvélemény, valamint a szurkolók is a legnagyobb játékosok között emlegetik, Diego Maradonával vagy éppen Puskás Ferenccel egyetemben. A brazil játékos ördöngös cseleivel, pontos lövéseivel és kiemelkedő fejjátékával vált világhírűvé. Mindmáig az egyetlen labdarúgó, aki három világbajnok címet nyert pályafutása során.

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!