Elhunyt M. Richárd, a Dózsa György úti gázoló

-

A második sztrókját már nem élte túl M. Richárd, a Dózsa György úti baleset okozója.

Még csütörtök este szerzett tudomást a Blikk arról, hogy a kórházban elhunyt M. Richárd.

A férfi halálának hírét a családja osztotta meg a közösségi oldalakon.

„Ég veled, Ricsi!” – írta Lakatos Levente, M. Richárd unokatestvére az Instagramon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lakatos Levente (@lakatoslevente) által megosztott bejegyzés

Nem ez volt az első agyvérzése

M. Richárd fél éven belül a második agyi infarktust kapta. A büntetése letöltésére kijelölt szombathelyi börtönből először 2021 decemberben szállították át a berettyóújfalui börtönkórházba. Legközelebb április 6-a körül vitték át ismét a börtönkórházba a folyamatosan romló egészségügyi állapota miatt. Akkoriban az Origo szerint az ügyvédje, Mocsai Gergely arról számolt be, hogy az utóbbi időben 50 kilót fogyott a börtönkörülmények között. Április 15-én, péntek hajnalban pedig másodjára is sztrókot kapott. Ügyvédje azt nyilatkozta, hogy nincs öntudatánál, az állapota kritikus és lélegeztetőgépen van.

Engedély nélkül, a sebességi korlátozást átlépve vezetett

Még 2017 május 15-én okozott balesetet M. Richárd, a Dózsa György úton, amikor vezetői engedély nélkül 135-140 km/órával száguldott – a megengedett 50 km/h-t helyett -, majd elékanyarodott egy autó a Kassák Lajos utcai kereszteződésnél, és minden fékezés ellenére egymásnak ütköztek, így az elékanyarodott gépjármű a buszmegállóba csapódott. A balesetben két ember vesztette éltét.

A 444 cikkéből az derül ki, hogy M. Richárd vezetési engedélyét még 2016-ban vonták be és utánképzést is előírtak számára. Ő viszont nem akarta elvégezni a tanfolyamot, és inkább megkeresett egy férfit, aki hamis vezetői gyakorlatot igazoló dokumentumokat készít. A közvetítő férfinak volt egy barátja, aki felajánlotta a segítségét az ügyben – azon az apropón, hogy van egy rendőr ismerőse -, így a két férfi 300 ezer forintot kért a jogosítvány visszaszerzéséért, ugyan nem jártak sikerrel. A közvetítő 2017-ben többször is megpróbált levizsgázni M. Richárd helyett, de több okból sem jött neki össze, majd megtörtént a baleset. A gázolót 3,5 éves szabadságvesztésre ítélték.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!