Elhunyt Lang Györgyi

-

66 éves korában elhunyt a Pa-dö-dö énekese, Lang Györgyi.

Május 20-án, tíz nappal a születésnapja után, otthonában, barátai és családja körében távozott el Lang Györgyi, a Pa-dö-dö énekesnője.

Az énekesnőnél még 28 éves korában diagnosztizáltak sclerosis multiplexet, ami miatt évek óta kerekesszékbe kényszerült. Ennek ellenére még hosszú ideig koncertezett, műsort vezetett.

Aztán sajnos 2021 decemberében stroke-ot kapott, aminek következtében beszédközpontja sérült, és lebénult a jobb karja. Ezután az énekesnő jobban lett, de az állapota miatt már jó ideje folyamatos segítségre szorult.

Lang Györgyi 20 évesen kezdte a Színház- és Filmművészeti Főiskolát. Az iskola elvégzése után 1988-ig a Pécsi Nemzeti Színház tagja volt. Olyan filmekben láthattad, mint az Ámbár tanár úr, és A vipera, valamint az Angyalbőrben sorozatban.

1988-ban alapították meg Falusi Mariannal a Pa-Dö-Dő együttest. Egy évvel később kiadták első lemezüket Pa-Dö-Dő I. címen. 1990-ben hatalmas sikert aratott a Kiabálj! című albumuk. Több, mint húsz albumot adtak ki, olyan ikonikussá vált dalokkal, mint a Bye bye Szása, Kiabálj!, Azt csinálok amit én akarok, Itt van a nyár, Te vagy a legjobb dolog a héten.

Itt láthatjátok a legutóbbi, és most már sajnos legutolsó Pa-dö-dővel készült interjút:

Emlékezzünk rá az egyik legikonikusabb Pa-dö-dő dallal:

forrás: Index

Falusi Mariann: „Ha nem érzem úgy, hogy sírni kell, akkor baj van”

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!