spot_imgspot_img
spot_img

Elhunyt Csollány Szilveszter, olimpiai bajnok

-

Article Top Ad (AdSense)

A legendás sportoló, Sydney olimpiai bajnoka 2022. január 24-én ötvenegy esztendős korában elhunyt.

Soha nem felejtem el azt a pillanatot, amikor a Sydney olimpiai közvetítést néztük tévében és szinte levegőt sem mertünk venni, nehogy a világ túlfelén megrezzenjen a gyűrű Csollány Szilveszter gyakorlata közben. De nem csak mi, hanem egy egész ország szurkolt akkor neki. Ahogy most is… az utóbbi hetekben…

Csollány Szilveszter még december elején fertőződött meg a koronavírussal, majd súlyós állapotban szállították kórházba, ahol azonnal lélegeztetőgépre került.

Csollány Szilveszter Sydney olimpiai bajnoka, az 1996-os Atlantai Olimpia ezüstérmese többszörös magyar bajnok, világbajnoki ezüstérmes és európabajnok bronzérmes tornászunk. Győrben kezdte pályafutását, majd tizenkilenc éves korától a felnőtt válogatott tagjaként szerepelt, majd az évek során folyamatosan küzdötte fel magát az olimpiai aranyig.

Szilas három gyermek apukája volt: első házasságából egy lánya, második házasságából pedig két lánya született, Kitti és Kincső. 2011-ben munkája miatt családjával Izlandra költöztek, majd néhány év múlva Szilveszter Svájcban kapott állást, ahonnan másfél év után tért haza Sopronba. Később Ausztriában volt edző. A sport mindig is az élete része maradt, és bár a tornát abbahagyta továbbra is edzett és futott.

Sokak példaképe volt, akire örökké emlékezni fogunk…

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!