Elhivatottsággal áll neki a munkának az újonnan alakult Állatvédelmi Központ

-

Mérföldkőhöz érkezett az állatvédelem kutatása és oktatása a budapesti Állatorvostudományi Egyetemen. Az újonnan megalakult Állatvédelmi Központ 2021. január elsején kezdte meg működését.

 

A Központ egy hiánypótló tudásbázis, amely nem csupán az állatorvosképzésben biztosítja a korszerű állatvédelmi ismeretek átadását, hanem a nem állatorvos szakembereknek, civileknek is szervez képzéseket, szakmai napokat.

A civil lakosságot is szeretnék edukálni a felelős állattartás kérdéseiről.

 

Az Állatvédelmi Központ feladata továbbá, hogy tudományos hátteret biztosítson az állatvédelem elméletének és gyakorlatának, segítve mind az állatvédelemmel kapcsolatos állami döntések meghozatalát, mind a terepen dolgozó állatorvosokat és állatvédőket. Az Állatvédelmi Központ fontosnak tartja még az állatvédelem kutatási eredményeiről való közérthető kommunikációt is.

 

„Az állatorvosoknak az állatvédelem nagyköveteinek kell lenniük”

 

A Központ megalakulását bejelentő, január 26-án Budapesten megtartott sajtótájékoztatón Prof. Dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora kiemelte: Az állatorvosoknak az állatvédelem nagyköveteinek kell lenniük, a lehető legmagasabb szintű, nemzetközileg is versenyképes állatvédelmi ismeretekkel kell rendelkezniük.

Állatvédelmi Központ megalakulása
kép: Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ

Fontos szakmai bázissal erősödik az állatvédelem

 

Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos a sajtótájékoztatón többek közt azt is hangsúlyozta, hogy a Nemzeti Állatvédelmi Program is nagy hangsúlyt kíván fektetni a lakossági edukációra és a felelős állattartásra történő nevelésre, amelyben fontos szerep jut majd az Állatvédelmi Központnak.

Dr. Vetter Szilvia PhD., az újonnan alakult ÁTE Állatvédelmi Központ vezetője a feladatokat vette sorra, és kiemelte többek közt a menhelyekkel, kóbor állatokkal, ivartalanítással, szaporítótelepekkel, az állatkínzás jogi, pszichológiai és kriminológiai vonatkozásaival kapcsolatos problémák és jelenségek kezelését.

Ha szereted és tiszteled az állatokat, kísérd figyelemmel a Központ munkásságát, és a Facebook oldalukon is követheted őket:

https://www.facebook.com/AllatvedelmiKozpont/

Máris interaktív az oldal, hiszen állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek figyelmét kérik egy friss posztjukban.

Állatvédelem, Állatvédelmi Központ
kép: Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ

Cikkeink állatok, állatszeretet témában:

Őrült cicás és kutyás holmik a netről- vicces cuccok a kedvenceknek és a gazdiknak

Így védheted meg kutyád és macskád egészségét

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!