spot_imgspot_img
spot_img

Élet és halál között lebeg Kóbor János

-

Article Top Ad (AdSense)

Az Omega 78 éves, legendás frontembere lassan egy hónapja került kórházba koronavírussal. Állapotáról sokat nem lehet tudni, csak annyit, hogy lélegeztetőgépen van. Felesége naponta bejár hozzá.

Annyira jó lenne újra hallani Mecky morgolódását, mint amikor Zsókával való esküvője másnapján bulvár újságíróként lelepleztem a Balatonon titokban kötött a frigyét egy napilapnak. Azóta sem bocsájtott meg, pedig világossá vált számára, hogy élete egyik legszebb időszaka kezdetének voltam a tanúja és tudósítottam róla rajongóit, az egész országot. Majd imádott kislánya születését osztottam meg a nagyvilággal, és a következő években is lelkesen számoltam be élete kisebb nagyobb eseményeiről, családi boldogságáról. Ám most nem tudok írni ilyen vidám és szívmelengető dolgokról, hiába is szeretnék.
November 9-én kórházba került, azóta lélegeztetőgépen tartják, élet és halál között lebeg. Az Omega együttes frontembere elkapta a koronavírust. Felesége, Zsóka vitte be kocsival kórházba, ahol azonnal bent tartották, és azóta mélyaltatásban küzd az életéért. A SOTE Pulmonológiai Klinikájáról, ami légúti és tüdőbetegségek kiemelt centruma pár nap múlva átszállították a  Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára, jelenleg ott fekszik.
A 78 éves rocksztár oltásellenes volt, úgy gondolta, hogy elég erős az immunrendszere. Remélte, ha betartja az egészségügyi szabályokat, akkor nem kaphatja el a koronavírust, ami egy másik zenészlegendának, Balázs Fecónak már elvette az életét. Bár nem szerette, viselte a maszkot, és másokat az oltás beadatására buzdított.

Felesége látogathatja

Felesége, Zsóka külön engedélyt kapott rá, hogy naponta meglátogassa, és az asszony minden nap ott ül férje ágya mellett, fogja a kezét és beszél hozzá. Arra kéri a gépek által lélegeztetett szerelmét, hogy ne hagyja el még őt és lányukat, a 14 éves Lénát. Még nincs itt az ideje, még számos közös boldog év vár rájuk. 
Zsóka semmit sem hajlandó elárulni férje pontos állapotáról, hisz nem szeret, ha negatív gondolatok vennék őket körbe, nem akar semmi rosszat bevonzani. Ám aggódik érte. Amikor 16 éve, a Balatonon kimondták egymásnak a boldogító igent, nem gondolta, hogy a férfi oltásellenes makacssága fogja elválasztani őket egymástól, és nemannak a két évtizednek, 23 évnek a törvényszerűsége, amennyivel az énekes idősebb nála.
Fotó: Kóbor Deme Zsóka

Hírzárlat

Mecky még kórházba kerülése előtt megkérte feleségét és menedzserét, Trunkos Andrást, hogy hírzárlat legyen az állapotáról. Nem akarta, hogy az együttes rajongói és úgy gondoljanak rá, mint egy beteg, az életéért küzdő férfire. Inkább az ereje teljében, a színpadon energikusan le-föl  ronangáló popsztár jusson eszükbe, ha rá gondolnak. Menedzsere szerint Mecky nem akarná, hogy bárki lássa a küzdelmét az életéért.
Hiába az elrendelt hírzárlat, időnként kikerül egy-egy információ morzsa az aggódó, közeli ismerősökről, ami nem sok okot ad a bizakodásra. Mecky állapota nem javul a gondos kezelés ellenére sem.

Mindenki szorít 

Hiába kérte az Omega együttes a rajongóktól, hogy november 20-án közösen, egy időben imádkozzanak a zenészért. Hiába üzentek neki és biztatták a világ minden tájáról a popzenészek. Csak az orvostudomány és a zenész saját ereje lendítheti át a krízisen.

Új lemez

Bár Kóbor nem tud róla és dedikálni sem tudja, a napokban december 8-án végre megjelenik a várva várt Omega Testamentum hanglemez és a kiegészítő maxi CD.

Advent második vasárnapján pedig az Omega Facebook oldala osztotta meg Demjén Ferenc Sohase Félj című dalát. Aktuálisabb, mint valaha.

Mi is drukkolunk és szorítunk a gyógyulásáért! Hajrá Mecky!

 

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!