spot_imgspot_img
spot_img

Akár 5000 kilométer is megtehető a Mercedes elektromos rollerével

-

Article Top Ad (AdSense)

Persze nem egyetlen töltéssel. A Mercedes egy könnyű és emissziómentes megoldást kínál a napi ingázás utolsó kilométerére.

Ahogy egyre bővül a Mercedes elektromos járműveinek a palettája, úgy vált szükségessé az is, hogy piacra dobjanak egy környezetbarát alternatívát az utolsó kilométerek megtételéhez. Nemsokára csatlakozik a teljesen elektromos S-osztály is az EQ családhoz, így akár annak csomagtartójából is kikaphatjuk majd a Mercedes-Benz eScootert. Ugyanez elmondható az EQC-ről is – ha valaki jobban preferálja az SUV-kat.

Szóval, a Mercedes összefogott a svájci Micro Mobility Systems AG-vel, hogy megalkossák a stílusos, erős, és kényelmes rollert. Legalábbis ezekkel a jelzőkkel méltatják a közös produktumot. A Mercedes célja – egy újabb termék értékesítése mellett -, hogy alternatívát kínáljanak a városi közlekedés káoszában, vagy akár zéró emisszióval tudjuk le az utolsó kilométereket az ingázás során. Ergo az autó marad egy P+R parkolóban, roller a csomagtartóból kikap, és lehet csapatni az irodába.

Fotó: Daimler AG

Az elegáns megjelenésű rollert minőségi anyagokból rakják össze, ennek tudható be, hogy élettartama mintegy 5000 kilométer. Az 500 watt csúcsteljesítményű elektromos motor révén gyorsan megvan a 20 km/órás végsebesség – Németországban ez a maximum az elektromos rollerek számára. (Esetleg egy AMG-csomagos verzió, kiiktatva a limitet?) Egyetlen töltéssel 25 kilométert abszolválhatunk, 7.8 Ah-s LG akkumulátorból kapja az energiát a hajtás.

Nem csak megy – meg is tud állni

Elöl-hátul egyaránt futómű simítja az úthibákat, a 20 centiméter átmérőjű kerekekkel rosszabb felületen is boldogul a roller. A csengőt a kormányrúdba integrálták, a központi kijelző olyan információkkal szolgál, mint a sebesség, az akkumulátor töltöttsége, vagy az éppen aktuális vezetési mód. A lassításba egy fékdob is besegít a hátsó keréknél a lábfék és az első fék mellett.

Fotó: Daimler AG

Természetesen az okostelefon-tartóról sem feledkeztek meg. Hogy teljes legyen a kép, dedikált applikációt is fejlesztettek az eScooterhez, ami többek között integrált navigációval rendelkezik és a töltési folyamatot is nyomon követhetjük általa. Ha már töltés: 3-3.5 óra alatt lehet „teletankolni” az akkumulátort, nagyjából 2 óra alatt megvan a 70 százalékos szint.

Köszönhetően az „intuitív” mechanizmusnak, könnyen összecsukható és tárolható a 13.5 kilós szerkezet. Összehajtott állapotban 928 mm hosszú a roller, 340 mm magas, szélessége változatlanul 145 mm. Menő módja, hogy semmilyen helyzetben se kelljen lemondani a csillagról közlekedés közben – és még zöld rendszám is van rajta.

Ez is elektromos, de kicsit nagyobb:

Jól hasít az elektromos Mini Magyarországon

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!