spot_imgspot_img
spot_img

Jól hasít az elektromos Mini Magyarországon

-

Article Top Ad (AdSense)

A hazai importőr elégedetten számolt be a március óta kapható Mini Cooper SE eladásait illetően. Az exkluzivitás persze garantált: nem fog minden sarkon állni egy-egy elektromos Mini.

A brit prémium márka sosem volt tömegcikk, ez tökéletesen igaz az elektromos változatra is. A felnőttek számára leginkább csak az első sorban kényelmes kocsi igazi élménybomba, nincs ez másként a Cooper SE esetében sem. 184 lóerő és 270 Nm, 3,9 másodperces sprint 60 km/órára, 7,3 másodperc alatt ugrik százra a Cooper SE.

Az örömfaktorban jelentős szerepe van annak, hogy Cooper SE „csak” 145 kilogrammal nyom többet a mérlegen, mint a Steptronic-kal szerelt, háromajtós MINI Cooper S modell. Szintén kiemelendő, hogy a modell súlypontja legalább 30 milliméterrel került alacsonyabbra, mint a MINI Cooper S esetében. Tehát papíron nem kell aggódni: megmaradt a Minikre oly jellemző gokartélmény, és nem egy tohonya dömpert kergetünk át a kanyarokon.

Fotó: BMW Magyarország

Ne legyen fapados

A MINI Cooper SE alapára bruttó 10 590 000 forint, de állami támogatással 8 090 000 forintra lehet letolni az összeget. A hazai importőr szerint sikeresen debütált a Cooper SE: az első hat hónapban több mint száz ügyfél választása esett rá. A statisztikákból az is látszik, szeretjük, ha kényeztetnek: a márciusi bevezetése óta csak az ügyfelek 5%-a választotta a belépő kivitelt. A legnépszerűbb felszereltségi szint 71%-os részarányával a már a többek között Connected Navigation csomaggal ellátott „Trim M” lett, a Connected Navigation Plus csomagot és többek között exkluzív utastéri opciókat kínáló „Trim L” és „Trim XL” felszereltségi szintű modellek pedig kb. 12%-12%-os részarányt képviselnek.

„Nagyon vártuk a MINI Cooper SE érkezését és nagy örömünkre szolgál, hogy a típus ilyen rövid idő alatt népszerű lett itthon is, különösen egy ilyen nehéz gazdasági időszakban. A Cooper SE elektromos modellként is ízig-vérig MINI maradt, mely leginkább városi körülmények között van elemében. Stílusos, agilis, dinamikus, nagyon jól vezethető és emisszió-mentes kivitelben is igazi karakter az utakon” – jellemezte Németh Balázs, MINI márkavezető az autót.

Egy kis viszonyítási alap: tavaly 424 darab Mini talált gazdára itthon, ami rekordértékesítést és 2018-hoz képest 59%-os bővülést jelent. A legkeresettebbek a három- és ötajtós, illetve Cabrio (+66%), valamint a Countryman modellek (+29%), mely eredménnyel a Mini magyarországi történelmi csúcsot ért el.

Fotó: BMW Magyarország

Ez is hazai és autós:

Ford-történelem: látványos gesztussal tisztelegnek Galamb József előtt Makón

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!