spot_imgspot_img
spot_img

Elárverezik az új magyar családi film csodás jelmezeit

-

Article Top Ad (AdSense)

Dobó Kata december 9-én mozikba kerülő családi mesefilmjének címe már mostanra ismerősen csenghet sokak számára, hiszen a MEGAFILM gyártásában hamarosan debütáló produkció rendezője és szereplői beálltak a Cipősdoboz Kampányt népszerűsítő „dobozolók” sorába. Most egy jótékonysági aukcióval is igyekeznek még több gyermek arcára mosolyt varázsolni. 

A Baptista Szeretetszolgálat országos Cipősdoboz Akciója 18. éve segíti a hátrányos helyzetű gyermekeket karácsonyi ajándékdobozok gyűjtésével és a gyermekekhez való eljuttatásával (a tavalyi évben több mint 30 000 darabbal), boldogabbá téve számukra a karácsonyt. Sajnos sok esetben ez az egyetlen ajándék, ami a karácsonyfájuk alá kerül. 

Ehhez járul most hozzá a MEGAFILM Produkció kincseivel, az El a kezekkel a Papámtól! című családi mozifilm főszereplőinek gyönyörű ruháival, az elismert jelmeztervező, Bárdosi Ibolya munkáival.
„Már régóta szerettem volna meséhez tervezni, ez volt az első! A mese, mint műfaj tág lehetőségeket adott a tervezésre, nem kötötte a kezem egyetlen korszak sem. Ismertem a szereplőket, így a ruháikat konkrétan rájuk tervezhettem. Az anyagok Olaszországból, Németországból és itthonról származnak, a ruhák hónapokig készültek egy külön erre a célra létrehozott jelmezbázison.”meséli Bárdosi Ibolya, tervező. 

A Csobot Adél énekesnő által bájos és barátságos Eszter szerepében viselt menyasszonyi ruhával:

„Ezt a ruhát a 60-as évek rövid menyasszonyi ruhái ihlették, a kézzel ráapplikált rengeteg apró virág Eszter lágy nőiességét hangsúlyozza.”– mondja Bárdosi Ibolya.

A Pálmai Anna színművésznő által a makulátlanul elegáns, ármányos és ízig-vérig elszánt Viola szerepében viselt különleges ruhával: 

„Viola sziluettjét az 50-es évek ruhái ihlették, modern elemekkel ötvözve. Az ő esetében kontrasztos anyagokat és színeket használtam, hegyes-szurkálódós karaktere a ruhái formavilágában is visszaköszön.”

A Gubás Gabi által a bölcs és tapasztalt Kamilla szerepében viselt látványos kosztümmel:

„Kamilla megjelenése a XIX.század végét idézi, az ő ruháinál a sonkaujjból indultam ki.” 

A Marczinka Bori által cserfes és bátor Dorka szerepében viselt ikonikus, egyedi ruhával: 

„Bori ruhatárát a pasztell színvilág és a játékos, kicsit futurisztikus formák határozzák meg.”

Dobó Kata kedves emlékét, a forgatáson használt csapót is felajánlotta az árverésre. 

Licitálj december 31.-ig között és szerezz magadnak örömet egy kivételes, gyűjtői darabbal, amivel egyúttal egy egész csapat kisgyereknek teheted szebbé az ünnepeit!

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!