Ekkor helyezik örök nyugalomra az egykori legendát, Csapó Gábort

-

Ahogy azt is mi is fájdalommal tudattuk, november 27-én, 72 éves korában elhunyt Csapó Gábor olimpiai, világ- és Európa-bajnok, 272-szeres válogatott vízilabdázó.

A magyar vízilabda egyik legendája távozott el

Csapó Gábor a magyar vízilabda egyik legkiemelkedőbb alakja volt, aki játékosként, valamint edzőként is meghatározó alakja volt a sportágnak. A hetvenes években kimondottan a válogatott kulcsemberének számított. – olvasható a waterpolo.hu Facebook-oldalán.

Az MVLSZ megható sorokkal emlékezett meg „Dudiról”: „Igazi egyéniség volt, karakteres véleménnyel és elronthatatlan jókedéllyel.”

Budapesten született 1950-ben, és 9 évesen kezdett vízilabdázni. A másodosztályban játszott Szegeden, miközben a jogi tanulmányait végezte. 1970-ben hívta a válogatottba Gyarmati Dezső, a szövetségi csapatkapitány, ott keresztéltek Dudira a „szőke óriást”, aki rögtön az első FINA Világbajnokság három gólt lőjön 1973-ban Belgrádban a szovjetek ellen, amit így 5–4-re megnyertek.

Az 1986-os madridi vb-n búcsúzott a válogatottságtól, és rövidesen klubszinten is befejezte pályafutását, de azután sem maradt tétlen. Szicíliában, azt követően 1991-től hazánkban, a Vasasban lett vezetőedző, de egy idényre elvállalta a Fradi pólósait is 2003-ban. Később Faragó Tamással indított pólósulit. Sokáig dolgozott jogászként is, de az utóbbi húsz évben márcsak a törzshelyén, a Hélia szállóban időzött. Ott jóformán bármikor összefuthatott vele az ember a szaunában vagy a kártyaasztalnál, hogy jót beszélgessen a fociról, a vízilabdáról, akármiről.

Halálával kapcsolatban egyelőre nem lehet biztosat tudni. Az MTI információi szerint gyógyíthatatlan betegségben szenvedett. November 9-én légzési nehézségek miatt került kórházba, ahol lélegeztetőgépre került.

December 14-én temetik

A waterpolo oldalán jelent meg a hír: Csapó Gábor családja közölte, a vízilabdázó temetésére a Farkasréti temetőben kerül sor december 14-én, szerdán 14 órától.

Az emlékére már szerda este gyertyát gyújtottak a Vasas-Crvena zvezda vízilabdameccs előtt, és a rivális szerbek is megemlékeztek a magyarok legendás alakjáról.

fotó: waterpolo.hu

Főkép: waterpolo

Egy legendától kell ma búcsúznunk. Csapó Gábor, ég veled!

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!