spot_imgspot_img
spot_img

Egyre több koronavírusos fiatal kerül súlyos állapotban az intenzív osztályra

-

Article Top Ad (AdSense)

A koronavírus-járvány harmadik hullámában sokkal több fiatal kerül az intenzív osztályra, mint a pandémia korábbi időszakaiban – nyilatkozta Péter Ádám, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ intenzív terápiás szakorvosa az M1 tegnap esti műsorában. Ebből arra következtetünk, hogy az új mutációk megjelenése a fiataloknál is súlyosabb lefolyású fertőzést eredményezhet. 

A második hullámban az intenzív osztályra kerülők átlag életkora 60-70 év volt, ez most 55 évre csökkent. A Honvédkórház terápiás orvosa hozzátette: megdöbbentően magas az új fertőzöttek száma, csak a sürgősségi osztályára naponta 30-50 COVID-19 pozitív beteg érkezik. Az intézmény két épületében kedden délután összesen 238 beteget kezeltek, közülük 33-an lélegeztetőgépen vannak.

„A lehető legtisztább lelkiismerettel azt mondom, hogy aki az oltások ellen érvel, az téved és hibázik. Aki nem jelentkezik oltásra, vagy válogatni szeretne érzelmi alapon, az is hibázik, veszélyezteti saját és hozzátartozói életét. Aki pedig fennhangon hirdeti a vakcinákkal kapcsolatos kételyeit, az mások életét veszélyezteti” – figyelmeztetett Péter Ádám.

A Honvédkórház orvosa hangsúlyozta: egyértelműen kijelenthető, hogy a jelenleg Magyarországon használt vakcinák biztonságosak és hatásosak. Aki pedig regisztrál az oltásra, az megkapja a neki leginkább megfelelő vakcinát.

Egyre súlyosabb a betegség lefolyása a fiatalok körében is.
Egyre súlyosabb a betegség lefolyása a fiatalok körében is. | Fotó: Portfolio

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a kórházba kerülők nagy része egyre súlyosabb állapotban érkezik a helyszínre, gyakorlatilag ezek az emberek a levegőért küzdenek. Akik a saját lábukon mennek be fulladásra panaszkodva, azok néhány óra múlva már lélegeztetőgépre kerülnek.

Forrás: Portfolio, 444.hu

Covid-19 kontra tények, vakcinák, harmadik hullám

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!