spot_imgspot_img
spot_img

Egykori kártyagyárból lett pénztárcabarát hotel a belvárosban

-

Article Top Ad (AdSense)

Hihetetlen, de ilyen covidos időkben is bővült a belvárosi szálláshely kínálat. Európa legnagyobb és legismertebb hostel és hotel hibrid lánca, amely 8 ország 23 városában 29 hostelt üzemeltet, megnyitotta a Csengery utcában az a&o Budapest City nevű hotelét.

Az új, belvárosi szállás a külföldiek mellett most főleg a belföldi turistákat várja, és kedvező csomagot kínál a hosszabb távon szobát bérlő diákoknak is, akiknek mosási, főzési lehetősségük is lesz az épületben.

A szálloda különlegessége, hogy a mai épület egy régi kártyagyárból lett kialakítva. 1869-ben alakult meg az  Első Magyar Kártyagyár Részvénytársulat, melyben 120.000 kártyát állítottak elő évi 300 munkanap alatt. 1896-ban építette át Felföldi Dániel, mely azóta, háromemeletes szecessziós lakóházként szolgált.

a&o Budapest Hostel

Az egykori funkcióra a lépcsőházban kártyarajzokat ábrázoló falfestmények emlékeztetnek.

A szálloda tökéletes kiindulópont a pezsgő metropolisz felfedezésére. Az épület 4 emeletén 114 modern egy-, két-, vagy többágyas és családi szoba, összesen 412 ággyal áll rendelkezésre.

Hátizsákos turisták, párok, családok és a csoportok is egyaránt kényelmesen szállhatnak meg a hotel kényelmes, modern berendezésű szobáiban. Osztálykirándulások számára is ideális, a programok megszervezésében is segítenek. Úgy tervezik, hogy még az őszi-téli időszakban wellness hétvégét is kínálnak a Széchenyi fürdővel együttműködésben.

A hotel tulajdonosai Európa szerte támogatják a fiatal, feltörekvő művészeket, így a szálloda egyik utca fronti termét kiállítóteremnek alakítják ki.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!