spot_imgspot_img
spot_img

Egy kedves és értékes családi film az élet értelméről

-

Article Top Ad (AdSense)

A Lelki ismeretek című bájos animációs film az önmegvalósítás nehézségeiről, az élet apró csodáiról, és a mindennapok kihívásaiban rejlő lehetőségekről mesél. Az egyedi zenei világú mese Golden Globe-díj mellett Oscar-díjat is nyert idén. Emlékezetes és szívmelengető alkotás, ami után  sok gondolatot érdemes átbeszélni  a gyerkőccel.

 

Keresni önmagunkat

Mindannyian nyomot akarunk hagyni magunk után itt a Földön. Tartalmas, boldog életre vágyunk. Olyan életre, amelyben kiteljesedhet a személyiségünk, és rá tudunk találni a szenvedélyünkre, az életfeladatunkra. Már gyerekkorban elkezdjük keresni a mozgatórugót, s bizony ezzel a történettel a kétszeres Oscar-díjas Pete Docter, a Szörny Rt., a Fel, és az Agymanók direktora ismét egy mély témához nyúlt. Gyerekeknek mesél a lelki alkatról, a hivatástudatról, és arról, hogy véges az időnk, jól kell kihasználni.

Joe Gardner, a középiskolai zenetanárt nem elégíti ki lelkileg és szellemileg az a munka, amit a gyerekekkel végez. Többre vágyik, nagy fellépésekre, jazz-koncertekre. Hosszú idő után végre elérkezik a nagy nap, kap egy hívást egy volt tanítványától, és lehetősége van fellépni New York egyik legjobb jazz-klubjában. Életének legmámorítóbb pillanatában azonban belezuhan egy aknába. Lelke elhagyja a testét.

lelki ismeretek mese
A Nagy Azelőtt kép: youtube

Hozd elő a zseniális, lelkes énedet!

Joe a Nagy Azelőttben találja magát, ahol az új lelkek személyiséget, jellemet, vágyakat és hóbortokat kapnak, mielőtt a Földre kerülnek. Joe mindenáron szeretné a testébe visszakapni a lelkét és véghez vinni nagy terveit.  Itt, ezen a szürreális helyen, a két világ közt megismeri a kis 22-est, aki szkeptikus, és nem érti, miért jó embernek lenni. 22-es beköltözik Joe testébe és megtapasztalhatja, hogy mennyi fantasztikus kaland, apró örömforrás létezik a világban: egy finom étel, egy kedves beszélgetés, egy fáról lehulló levél, dallamok, illatok.

lelki ismeretek mese
kép:youtube

Joe közben (egy macska testébe bújva) 22-eskét segítve ráeszmél, hogy a tanításban is mennyi sikerélmény rejlik, és hogy a nagyon nagy ívű tervek néha sokkal izgalmasabbnak tűnnek, mint amilyenek valójában.

A boldogság sokszor csak karnyújtásnyira van.

A Lelki ismereteket a Pixar Animation Studios készítette és a Walt Disney Pictures forgalmazza.

Egy kis kedvcsináló a meséhez:

Cikkeink hasonló témában:

Megható történet egy anyáról és fiáról, akik együtt legyőztek egy furcsa betegséget

Vicces Ikeás kutyaruhák

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Négy ellenállhatatlan stílusválasztás – papucsokkal a főszerepben

A nyári papucsok a forró hónapok elengedhetetlen kiegészítői, hiszen könnyűek, kényelmesek és stílusosak. 2024-ben számos izgalmas fazon és trend vár ránk, amelyekkel még divatosabbá tehetjük nyári ruhatárunkat. Íme, a négy legütősebb fazon!

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!