spot_imgspot_img
spot_img

Egy jól megválasztott rúzs öltöztet!

-

Article Top Ad (AdSense)

Egy szép rúzs önbizalmat ad, megnyerő kisugárzást biztosít, vonzza a tekinteteket és mindenki figyelmét felkelti.

Ezért is szeretnénk mindannyian magabiztosan sminkelni ajakainkat, azonban legtöbbünket mégis valami visszatart. Sokan úgy gondoljuk, hogy a rúzsok valahogy mindig csak másoknak állnak jól, nekünk idegen az arcunkhoz, sokszor úgy érezzük kényelmetlen a viseletük, feszélyez élénk színük, esetleg sárgábbnak tűnnek tőle fogaink. Ez nem azért van, mert nekünk semmilyen rúzs nem áll jól, egyszerűen csak nem a megfelelő színek között keresgéltünk eddig, nem találtuk még meg a színtípusunkhoz legjobban passzoló árnyalatokat. Kövesdi Rita, a Hermelin Stilo színtanácsadója elmesélte nekünk, mit érdemes tudnunk a színtípusokról és ezek tudatában hogyan válaszhatjuk ki a hozzánk leginkább passzoló árnyalatokat, így merítve önbizalmat rúzsainkból a mindennapjaink során.

Sokunk kedvét elveheti az ajakfestéstől az, ha egy rúzs nem áll jól nekünk, rajtunk idegen és idétlen hatást kelt, miközben valaki más ajkán tökéletesen mutat. Ez a probléma nem csupán sminkeléskor, de öltözködésünk és akár hajfestésünk során is előfordulhat és súlyos önértékelési problémákhoz vezethet, ha nem vagyunk tisztában ennek okával. Ha valami nem áll jól nekünk, míg másoknak igen, az nem azt jelenti, hogy mi csúnyábbak vagyunk, hanem mindössze azt, hogy nem vagyunk egyformák. Különböző a bőrünk, a szemünk, a hajunk színe, azaz más színtípusba tartozunk, amely alapjaiban határozza meg, milyen árnyalatok mutatnak jól rajtunk, milyen színeket érdemes magunkra öltenünk ahhoz, hogy arcunk üdének, ragyogónak, frissnek hasson és a legcsinosabb formánkat mutathassuk.

Természetes külső adottságaink során, azaz bőrszínünk, szemszínünk és eredeti hajszínünk alapján 4 évszaktípusba – tavasz, nyár, ősz, tél – sorolhatjuk magunkat, amelyek mentén további 3 színtulajdonságot kell vizsgálnunk – hideg/meleg; sötét/világos; élénk/tört – ahhoz, hogy megkapjuk, a 12 különböző színtípus melyikébe tartozunk. Nézzük, hogy melyek is az egyes típusok legfontosabb jellemzői:

Tavasz: Élénk, vidám színek, feltűnő frissesség jellemző erre a színtípusra, az arcbőr sárgás-bézses tónusú, és ahogy kicsit megcsókolja a nap, barackos üdeséggel ragyog. Meleg, világos, élénk színek uralkodnak a tavasz típusok palettáján, a türkiz, a korall, az almazöld, a napsárga és a barack mellett, a bézs nagyon jól kihasználható bázis színként jelenik meg náluk. Mivel alapvetően meleg évszaktípusról beszélünk, az arany csillogása illik legjobban hozzájuk. A tavasz típuson belül három altípust különböztetünk meg, a meleg tavasznál egyértelműen meleg, üde, tiszta színek uralkodnak, a világos tavaszra már inkább a világos cukorkaszínek jellemzők, míg az élénk tavasz a legerőteljesebb, legvibrálóbb színekben is jól mutat.

Nyár: A nyári hőségben összefolynak a színek, és a nap erős sugaraival minden élénk színt kifakít. Ezt a hatást érzékelhetjük a nyár színtípus visszafogott palettáját szemlélve. Fizikai adottságokat tekintve hajszínben a hamvasszőke, hamvasbarna jellemző és nagyon gyakori, hogy a nyár típusú hölgyek semmilyennek találják a hajszínüket. A pasztelles hideg világ jeges kékje, halvány sárgája, fakó rózsaszínje mellett a lilás, kékeszöldes színek a legmeghatározóbbak, bázis színnek pedig a szürke és a sötétkék is ideális választás lehet. A rendkívül finom, hideg, tört árnyalatokhoz ezüstös csillogás passzol, a nagy kontrasztok nem jellemzőek. A nyár évszaktípuson belül 3 színtípust különböztetünk meg, a hideg nyár háborítatlanul hűvös színeihez képest, a világos nyár már egy picit üdébb és még pasztellesebb, míg a lágy nyár kissé elmozdul a föld színek irányába.

Ősz: Az ősz típusú hölgyek palettája még a teljesen laikusoknak is könnyedén beazonosítható, hiszen az őszi domboldal rozsdás, mohás színei azonnal felismerhetők. A meleg, telített, sötét színek mindenkit megnyugtatnak és kellemes érzésekkel töltenek meg, azonban, bármennyire is vonzódunk ezekhez az árnyalatokhoz, arc közelében sajnos nem mindenkinek előnyösek. Az ősz típusú hölgyeknek remekül áll a bronzosítás, az aranyos csillogás. A földszínek orgiája mellett a rozsdabarna, az égő vörös, a mély petrol, az okker és a fűszeres narancs mind meghatározó színek számukra. Az ősz évszaktípuson belül három színtípust különböztetünk meg, a meleg ősz nevéhez hűen, csak a meleg, telített színeket tolerálja, a sötét ősz a legsötétebb árnyalatokban is ragyog, míg a lágy ősz a kicsit visszafogottabb, akvarellbe hajló színeket vonzza.

Tél: Szikrázó napsütés, csillogó hómezők, ami mellett minden más szín hihetetlenül élénknek tűnik. Ez a tél színtípus esszenciája: erős, hideg kontrasztok a hófehér tisztasága mellett. A tél típusú emberek jellemzően sötét hajjal és világos bőrrel rendelkeznek, és sokuknak jól áll a piros rúzs, pont mint Hófehérkének a mesében. Ők azok a szerencsések, akiket a fekete szín arc közelében cseppet sem öregít, megjelenésük gyakran erőteljes, drámai. Legjobb színeik közé tartozik a tiszta citromsárga, a királykék, a magenta, ezeket akár egymással is érdemes kombinálniuk, nem lesz hivalkodó az összhatás. Az ezüstös csillogás abszolút az ő terepük, a szatén, a selyem, a lakkfelületek jó barátaik lehetnek. A tél típuson belül 3 altípust különböztetünk meg, a hideg tél világa tiszta és hideg, az élénk tél palettájában találjuk a legfeltűnőbb téli színeket, míg a sötét télre a mélység és a kontraszt csökkenése jellemző.

A színtípusunk meghatározása nem egyszerű, és képzett színszakértő segítsége nélkül kis esélyünk van arra, hogy megfelelően kategorizáljuk magunkat. A színtanácsadások alkalmával a szakértő pontosan meg tudja állapítani, melyik színtípusba tartozunk és ahhoz mely árnyalatok passzolnak, így vásárlásainkkor már tudatosan és könnyebben mozoghatunk a sok-sok választási lehetőség között.

Szerencsére napjainkban a legtöbb sminkmárka termékfejlesztése során tudatosan figyel arra, hogy újdonságaik színpalettáin minden színtípus megtalálhassa a számára legjobban passzoló árnyalatokat. Nem tett másképpen az AVON sem legújabb Hydramatic ajakrúzsainak megálmodásakor, amelyek 15 gyönyörűen pigmentált árnyalata közül mindannyian megtalálhatjuk a tökéleteset. Az 50%-ban hidratáló és bőrvédő összetevőket tartalmazó különlegesség a szépségmárka első olyan matt rúzsa, amely a közepén hialuronsavat tartalmaz, légies, krémes formulájának köszönhetően kellemes a viselete és használata, könnyen siklik ajkunkon és akár már egy húzással teljes és élénk fedést biztosít. Az AVON Szépségműhely videójából megtudhatjuk, hogy a Hydramatic ajakrúzsok 15 különböző árnyalata közül, évszaktípusunknak megfelelően melyeket érdemes kipróbálnunk, ha a tökéletes színt keressük. (A videót a következő linkre kattintva tekinthetjük meg: https://www.youtube.com/watch?v=1shtYnDP9eA&t=212s)

 „Aki nem használ rúzst, annak félelmetes lépésnek tűnhet felkenni egy erőteljesebb árnyalatot, ugyanakkor nekem az a tapasztalatom, hogy aki elindul a színesedés útján, és beleszeret a színtípusába, előbb-utóbb, sőt inkább előbb, megteszi azt a bizonyos lépést, és egyre bátrabbá és magabiztosabbá válik” – bíztat mindenkit Kövesdi Rita színtanácsadó.

Melyik évszaktípusnak, melyik Avon Hydramatic ajakrúzst ajánljuk?

Tavasz típus: Hydra Flame, Hydra Blush, Hydra Rosy

Nyár típus: Hydra Pink, Hydra Purple, Hydra Viola Gray, Hydra Peony

Ősz típus: Hydra Fawn, Hydra Nude, Hydra Rosy, Hydra Coco, Hydra Mauve

Tél típus: Hydra Plum, Hydra Ruby, Hydra Siren Red, Hydra Garnet

www.avon.hu

Az anyaghoz kapcsolódó termékfotókat a következő link segítségével érheted el az AVON Fotótárból: https://drive.google.com/drive/folders/1aSIVmgDRK1d9rEup20lv073L-p1Z3Meq?usp=share_link

Az anyaghoz kapcsolódó termékek:

  • Avon Hydramatic ajakrúzs: 2999 Ft

Az AVON aktuális termékkatalógusát a következő linkre kattintva lapozhatod át:

https://hu.avon-brochure.com/c04_hu_2023/

Melyiket mire használjuk: alapozó, primer, BB és CC krém

Mesterfodrász tanítja a magyarokat hajat mosni

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!