spot_imgspot_img
spot_img

Dubrovnik nem bünteti a gurulós bőröndök használatát

-

Article Top Ad (AdSense)

Dubrovnik a fenntartható turizmusra oktat! És nem bünteti a guruló bőröndöket a történelmi központban!

Dubrovnikról az elmúlt hetekben számos nemzetközi híradás jelent meg a médiában, amelyek beszámoltak a bőröndök gurításának tilalmáról a város történelmi központjában, és hangsúlyozták, hogy a turistákat 265 eurós pénzbírsággal sújtják e szabály megsértése miatt. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy ez az állítás teljes mértékben valótlan

Valójában Dubrovnik városvezetése nem vezetett be semmilyen szankciót, és nem is áll szándékában bevezetni a bőröndök használatára vonatkozóan a történelmi központban.

Dubrovnik by Ivo Pervan & Adobe Stock & Dubrovnik by Luka Esenko

Egy hónappal ezelőtt bemutattunk egy ismeretterjesztő animációs videótmely itt megtekinthető – annak érdekében, hogy a látogatók megismerhessék Dubrovnik polgárainak elvárásait az UNESCO-örökség részét képező történelmi központban tett látogatásuk során. Ezzel a videóval arra törekedtünk, hogy közérthető módon bemutassuk azt a fajta viselkedést, amelyet nem kívánunk látni a turistáktól, mint például történelmi belváros utcáin strandöltözetben sétáló turistát; ételek és italok fogyasztását a közterületeken; a kulturális műemlékekre felmászást stb. A videó a történelmi belváros poggyászkezelésére vonatkozó ajánlást is tartalmazott, ami különösen a kora reggeli órákban hangos zajt kelt, ahogy a bőröndöket görgetik a város kockaköves utcáin.

Dubrovnik városának nem az a szándéka, hogy szankciókat szabjon ki, hanem az, hogy
minőségi tájékoztatást nyújtson a látogatóknak az elfogadható viselkedésről!

fotó: pinterest

Ezért is univerzális és könnyen érthető „lightos” kommunikációs formákat alkalmaztunk. 

Tehát az önkormányzati gondnokok nem folyamodnak pénzbírsághoz; szerepük kizárólag a látogatók tájékoztatása, mindezt azzal a céllal, hogy autentikusabb és színvonalasabb dubrovniki élményt nyújtsanak a látogatók számára.

A „Tiszteld a várost” projekten keresztül a fenntartható turizmust népszerűsítjük, melynek élvonalbeli szereplői a város lakói. Hiszünk abban, hogyha a helybéli lakosok boldogok és elégedettek, az még magasabb színvonalú szolgáltatást eredményez a városba látogatók számára, így azok még elégedettebbek lesznek.

Dubrovnik város nevében kérjük, hogy ezt a nyilatkozatot ossza meg a médiafelületein, honlapjukon, mivel az utóbbi időben számos félretájékoztató hír jelent meg a nemzetközi médiában, mely szélesebb globális közönséget félreinformált abban, hogy Dubrovnikban a gurulós bőröndökért büntetést és pénzbírságot fizettetnek.

főkép: pinterest

Így pakolj össze, ha nyaralni indulsz

4 autós úti cél a vízpartok szerelmeseinek

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!