spot_imgspot_img
spot_img

Dolhai Attila koncert

-

Article Top Ad (AdSense)

Dolhai Attila, akit a közönség a Budapesti Operettszínház vezető színészeként ismerhet, január 12-én egészen új oldaláról mutatkozik be: zenekarával vérbeli rockkoncertet varázsol a Muzikum Klub színpadára. Az apropót a művész születésnapja, valamint új albuma, a Genezis szolgáltatja.

A szeptemberi budapesti lemezbemutató után a zenekar ismét egy felszabadult, táncos estére invitálja az érdeklődőket, a Genezis dalai mellett pedig felcsendülnek Dolhai Attila korábbi albumainak legismertebb számai is. Ráadásul a banda igazi ünnepre készül, hiszen az énekes-dalszerző – igaz néhány nap csúszással – a közönséggel együtt szeretné megünnepelni a születésnapját.

Az elhangzó szerzeményekben felfedezhetjük majd Dolhai Attila kedvenc hard rock-gitárhangzásait, melyet Derzsi Zsolt gitárjátéka tesz teljessé. A felejthetetlen élményhez hozzájárul a doboknál ülő Brandenburg Máté is, aki alkotótársként és hangmérnökként segítette a Genezis létrejöttét.

Nagy Zsolt LISZI a billentyűk mögül különleges zenei kavalkádot varázsol a hallgatók elé, megidézve a Hammond-orgona hangját, amely keveredik a klasszikus zongora és a vonósok hangzásvilágával. Egy igazi rockkoncertről nem hiányozhat a basszus sem, amely ezúttal is Köpöncei Dániel jóvoltából szólal meg.

Az estet, akárcsak a Genezis-lemezt, „pezsgés és szenvedély” jellemzi majd, és a koncerten jelen lesz minden, amit Dolhai Attila a dalokon keresztül közvetíteni szeretne: a szabadságvágyát, valamint szenvedélyét. Közben meg-megjelennek a szerelem különböző formái is.

Olykor egészen szókimondóvá válik, ha egy megoldandó problémával néz szembe: „Csak a méltóságom véd, miattad annyit ülhetnék…” – énekli a Mi van még? című dalban, és a sorok mögött megelevenednek a hétköznapok nehézségei, az elbocsátás lehetősége.

A fesztelenebb, pörgősebb dalok között megénekli a párkapcsolati konfliktusokat, az egyedüllét, üresség vagy magány szorongató érzését is. „De, amit nélküled látok: üresnek így a világot” – hangzik el, ám a zenészek minden nehézség ellenére pozitívan tekintenek a jövőbe.

Az estre jegyek korlátozott számban a http://dolhaiattila.hu/jegyvasarlas oldalon válthatók.

A fotók forrása: Art&Lens Photography

Zenemánia beavató koncertsorozat

Budapesten koncertezik Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!