Debrecenben keresik Az ország burgerét!

-

Egy igazi közösségi élményben és szabadtéri sütögetésen vehetnek részt a hamburgereket, a minőségi húsokat és a grillezést kedvelő baráti társaságok és családok a debreceni Szaft ’N Burger-en szeptember 3-án. 

Évente egyszer, ezen az egy napon találkoznak a kézműves hamburgerek szerelmesei Debrecenben, Békás-tó partján. A street food-kioszkokat – Zuzmó Eger, Garage Burger, Grillakadémia, Next Bistro, Magtár Étterem – több hazai kézműves sörfőzde kíséri, miközben versenyeken mutatkoznak be a legínycsiklandozóbb falatok. 

Az esemény szakmai iránymutatásáért Jancsa Jani gasztroblogger, a budapesti Bamba Marha Burger Bár kulináris vezetője, a Nagy Burgerkönyv szerzője felel, aki egyúttal a zsűri elnöke is. 

az ország burgere

Emellett amatőr kategóriákban is megmérettethetik magukat a kihívások kedvelői. Egyénileg, csapatversenyben és junior kategóriában is a szervezők biztosítják a Hortobágy Angus prémium pogácsáit a sütéshez. A freestyle kategóriában egyéb hússal, hallal vagy éppen vegán összetevőkkel lehet kísérletezni. 

„A Hortobágy Angus-t két családi gazdaság alapította, akiknek élete a farm, a gazdálkodás. A legfontosabb számunkra az, hogy az állatokat a Hortobágyi Nemzeti Park területén egészséges, stresszmentes szabadtartásban gondozzuk, kizárólag GMO-mentes takarmánnyal etessük őket, és minimális ökológiai lábnyommal rendelkező, fenntartható gazdaságot üzemeltessünk “– árulta el Kun Álmos, a Hortobágy Angus képviselője. 

Burger fesztivál

Az idei évben steakversennyel bővül a program, „vendégül látva” a hátszínt az eseményen, mely megmozdulás előfutára egy következő évre tervezett nemzetközi versenynek. 

Program:  

10:00 Kapunyitás és a verseny kezdete 

11:00–11:15 A tavalyi győztes átadja a vándorkupát 

13:00–13:45 Főzőshow: Nagy Bence (Grillakadémia) hátszínes receptje – főzés, kóstolás 

14:00–14:20 Főzőshow: ChiliYard bemutató és HA grillkolbász-kóstoló az új szósszal 

14:20–14:30 Nem minden Angus egyforma: Hortobágy Angus és Igazolt Magyar Angus – beszélgetés 

16:30–17:00 Főzőshow: Jancsa Jani: Hortobágy Angus Kolosszus – burgersütés 

18:15–19:00 Eredményhirdetés 

21:00 Kapuzárás 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!