spot_imgspot_img
spot_img

Debrecen a TOP 10 romantikus úticél között!

-

Article Top Ad (AdSense)

Debrecen is bekerült a top 10 megfizethető európai úti cél közé a Jersey Island Holiday tanulmánya szerint.

A Valentin-nap alkalmából megjelent tanulmány azt vizsgálta, hogy a gazdasági nehézségek közepette, amikor sokak számára luxusnak számít egy hétvégi kiruccanás, melyek azok az európai úticélok, amik párok számára is elérhetőek. A Time Out hasábjain a tanulmányról megjelent cikk szerzője szerint a kedvező ár nem a romantika gyilkosa, így a top tízes lista számos hasznos ötletet, úti tippet kínál azok számára, akik a folyamatosan növekvő kiadások ellenére is szeretnének elutazni romantikázni.

A Jersey Island Holiday tanulmánya többek között a taxi, az alkohol, a szállás és az étkezés árát vizsgálva állította fel a romantikus európai városok rangsorát, melynek első helyén Szerbia harmadik legnagyobb városa, Nis végzett. A listán szerepel a szerb főváros, Belgrád és Debrecen lengyel testvérvárosa, Lublin is.

Debrecent nem első alkalommal ajánlja az utazók figyelmébe a nemzetközi sajtó, 2017-ben a világ egyik legnagyobb utazási platformja, a Lonely Planet már beválasztotta a világ legjobb ár-érték arányú desztinációi közé.

Magyarország második városa az elmúlt években egyre népszerűbb a hazai és külföldi utazók körében. Ezt bizonyítja, hogy a városban egyre több turisztikai célú beruházás valósul meg a szállodafejlesztésektől a reptéri járatokig, és hogy a vendégéjszakák száma 2022-ben elérte a félmilliós számot, ami meghaladja a rekordévnek számító 2019-es adatokat.

Debrecen különösen népszerű a kisgyermekes családok és a fiatal párok körében, így nem véletlenül került fel a romantikus hétvégi desztinációk toplistájára. A város egész évben számos meghitt élményt kínál a szerelmesek számára: lehet gyönyörködni a naplementében a Református Nagytemplom tornyai között, romantikusan andalogni a csillagos égbolt alatt a Nagyerdei park erdei ösvényein, elmenni egy gyertyafényes vacsorára egy meghitt belvárosi étterembe, elhelyezni kedvenc szerelmes versünket emlékbe a Déri téri Verskertben, vagy közösen lazítani a termálvízben vagy egy frissítő wellness kezelésen, csak hogy néhány példát említsünk. Mindezt nyugodt, biztonságos, modern városi környezetben, megfizethető áron, magas minőségben, a menetrend szerint közlekedő légijáratokkal alig pár órányi távolságra Európa bármely pontjától.

Fedezd fel idén a Mecsek mesés vidékét

Európa legjobbja a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!