Dalműhely és Egypercesek: májusban ismét közönséggel együtt ünnepli a műfajokon átívelő kultúrát az A38 Hajó

-

A hosszú, kizárólag online térben töltött idő után újból közönséggel együtt valósulhatnak meg a kedd esti összművészeti produkciók az A38 Hajó fedélzetén. A programokat a védettségi igazolvánnyal lehet látogatni, minden előadás továbbra is követhető élőben a klub Youtube-csatornáján.  A spoken word esttel induló május Müller Péter Sziámi második Dalműhelyével folytatódik, többek közt Takács Vilkó közreműködésével. Május 18-án az Árnyjátékok-szériában Örkény István groteszk világa tárulkozik fel Für Anikó és Polgár Csaba előadásában, majd a hónapot Jászberényi Sándor haditudósító-író gondolatai zárják 25-én.

A Dalműhely Sziámival az A38 Hajón programsorozat Müller Péter Sziámi Napidal című közösségi játékából indult. Az énekes-zeneszerző 2020 tavaszán indította kihívását a YouTube-on, melyben minden nap megoszt egy dalvázlatot, amit bárki szabadon továbbgondolhat, megzenésíthet. Az eddig közzétett 350-nél is több dalötletre a zeneovistól a Kossuth-díjasig jelentkeztek alkotók – őket invitálja beszélgetésre és közös zenélésre Sziámi a Dalműhelyben.  A május 11-ei, második epizódban Takács Vilkó – aki többek közt a Ganxsta Zolee és a Kartel gitárosa – és Pilter Lilla énekes mellett társszerzőként bemutatkozik Schwenk András zeneszerző is, aki az összes Napidalhoz társított már zenei megoldást.

Május 18-án Örkény István örökké aktuális Egypercesei és groteszk humora húznak  vékony vonalat hírek és álhírek, valamint realitás és képzelet között. Pádár Eszter szövegválogatása alapján Für Anikó és Polgár Csaba színészek elevenítik fel az Örkény-életművet, közreműködik DJ Lee n’gum és a rezidens ATMO zenekar. 

A 20. század után napjainkba érkezünk: Jászberényi Sándor író-haditudósító lép a fedélzetre Horváth László Imre vendégeként május 25-én. A nemzetközi sikerrel övezett Az ördög egy fekete kutya és A lélek legszebb éjszakája novellák szerzője többek között a líbiai polgárháborúban, Szíriában, Irakban szerzett haditudósítói tapasztalatairól is beszámol.

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!