Csúnyán megalázták Selena Gomezt

-

Selena Gomez szokásához híven istennőként ragyogott nemrégiben a 80. Golden Globe-gálán, ahonnan díjat ugyan nem vitt haza, de pár testszégyenítő kommenttel gazdagabb lett. Megint.

Ragyogott a Golden Globe-gálán

Adott egy 30 éves lány, aki atomtehetséges. Slágereit rendszeresen hallani a rádióban, gyakran találkozni színészi alakításaival, és lassan 400 millió követője van az Instagramon. Miután zseniálisan játszott a Gyilkos a házban misztikus sorozatban, jelölést kapott, és megjelent a 80. Golden Globe gálán január 10-én egy isteni szerelésben, ahol kétségkívül ragyogott. A legtöbben, azzal voltak elfoglalva, hogy a pazar Valentino ruháját dicsérik vagy az összképet: mennyire magabiztos, sugárzó a sztár. És most jön sajnos a DE! De voltak olyanok, akik újfent nekimentek, ugyanis nem a csodát látták, hanem azt: megint felszedett pár kilót. És már nem először fordult elő, hogy emiatt szívják a vérét.

 

Bombatestű trollok garázdálkodnak a neten?

Hogy a fenébe tarthatunk még mindig itt? Mi ez a gyerekes viselkedés, hogy nekiállnak pocskondiázni egy sztárt a külseje miatt? Ráadásul amiatt, mert felszaladt rá pár kiló?! Megnézném magamnak azokat, akik ilyenkor fröcsögnek, hogy az ő testük talán tökéletes? Hát a világ tele van Victoria Secret modellekkel és megengedhetik maguknak, hogy aljasul viselkedjenek? Hozzáteszem, ha még bombatestük is van, akkor is abszolút visszataszító a viselkedésük. Mégis, miről árulkodik ez? Az érzelmi intelligenciájuk a nullát veri, de lehet az értelmi is. Nagyon sajnálatos, hogy léteznek emberek, akiknek az jelenti a napi örömforrást: jól odakommentelhetnek valakinek a képéhez, és megpróbálják bezúzni az önbecsülését. Szívből sajnálom őket, amiért ilyen egyszerű és szegényes az életük, és a gonoszkodástól érzik magukat nyeregben, valószínűleg nekik is el kellene egy önbecsülés-terápia.

Egy mozdulattal le lettek söpörve a trollok

Gomez egy Instagram videóval vágott vissza a gála után, amin a kishúgával, a 9 éves Gracie Elliott Teefey-vel látható és azt mondja: „Igen, egy kicsit nagyobb vagyok most, mert nagyon jól éreztem magam az ünnepek alatt”. Nagyon egyszerű, intelligens, teljesen korrekt indoklás, bár még erre sem lett volna szükség. Nem gyilkosságot követett el, vagy más felháborító, szörnyen sokkoló dolgot, egyszerűen csak meghízott, ami egy tök természetes dolog, és nem kellene magyarázatra szorulnia, soha, senki esetében. Ennek ellenére stílusosan kezelte a trollokat, és le a kalappal előtte! Megmutatta, hogy ő így is fantasztikusan érzi magát, és miért ne lenne így? Nem lett tehetségtelenebb vagy bármivel is kevesebb, csak mert van rajta pár plusz kiló.

Még több ilyen testpozitív sztárra lenne szükség

Jó tudni, hogy Gomez karácsonya pont úgy telt, mint rengeteg más emberé: nagy kajálásokkal. Ugyanis, aki teheti, az ilyenkor eszik. Össze-vissza, mindent is. Vagyis elég sokan állnak úgy január elején mérlegre, hogy a számok tükrözik a töltött káposztát, a bejglit, a pulykát, meg amit még összeettek. Ebben nincs semmi kirívó. De ha nem is lett volna most karácsony, akkor is felmerül a kérdés, mi rossz van abban, ha egy sztár (vagy bárki más) kicsit meghízik? Inkább örülni kellene, amiért felvállalja, nem rejti magát zsákba, és hogy így is boldog, elégedett magával, ezáltal pozitív példát mutat. Márpedig egy olyan közszereplő, mint amilyen Gomez is, valahol felelős azért, amit mutat magáról, és amit mond másoknak, mivel nyilvánvalóan milliók követik. Tehát nem is értem, miért nem dicsérő, elismerő, hálás kommentekkel árasztják el rendszerint? Erőt kellene meríteni a viselkedéséből, és abból, hogy azt üzeni, nem kell tökéletesnek lenni, és némi felesleggel is fantasztikusan érezheti magát az ember a bőrében. Ugyanezt hirdetik a plus-size-os modellek, mint Ashley Graham, Tess Holiday vagy Tara Lynn. De vannak más sztárok, akik nem akarnak megfelelni a film-, illetve zene iparnak, meg egyáltalán a világnak. Camilla Cabello is felszedett magára egy keveset, mégsem vágott eret magán, hanem büszkén felvállalja külsejét, és azt mondja: így is jól érzem magam. Jennifer Lawrence régóta híres arról, hogy nem hajlandó mások kénye-kedve szerint formázni a testét. Szóval, mikor jutunk már el oda, hogy teljesen tiszteletben tartjuk mások testét (és lelkét) valamint a döntéseit, méghozzá egyetlen szó nélkül?

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Selena Gomez (@selenagomez) által megosztott bejegyzés

Megszenvedett a külsejével és az önelfogadással

Selena Gomez esetén azért sem egyszerű a történet, mivel nem pusztán a karácsonyi vacsorák látszanak meg rajta, hanem a lupusz nevű betegsége. Már a diagnosztizálása előtt is voltak súlyproblémái és ezzel együtt az internet népe is előszeretettel piszkálta, hol azért, mert túl sovány volt, hol azért, mert túl kövér. Amúgyis hitvány dolog valakit a külseje alapján megítélni vagy szekálni, de pláne úgy, ha beteg. Gomez korábban bevallotta: terápiára volt szüksége ahhoz, hogy fel bírja dolgozni a betegségét és helyrehozza a megtépázott önbecsülését. Sőt, egy időben az Instáról is törölte magát, és digitális detoxot tartott. Innen is látszik, nem tréfa, amit pár egysejtű csinál a neten. A kommentek pont olyanok lehetnek, mint a puskagolyók: kegyetlenül eltalálják az embert, és fájnak. De ezt már régóta tudjuk. Ezért is sajnálatos – és ijesztő -, hogy egyesek mennyire nem foglalkoznak azzal, mit okoznak a szavaikkal, és milyen lélekgyilkos, önbizalomromboló megnyilvánulásaik vannak. Hála az égnek, Gomezt végre nem hatják meg a rosszindulatú kommentek, és ezzel minket is arra bíztat, hogy ne adjunk hatalmat a trolloknak. Csak érezzük jól magunkat a bőrünkben!

 

5 + 1 érdekesség az Életrevalók szülinapos sztárjáról

Vanessa Paradis az örök szépség

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!