spot_imgspot_img
spot_img

Csollány Sziveszter: egy olimpikon drámája

-

Article Top Ad (AdSense)

Olimpikon, gyűrűn 1996-ban olimpiai ezüst-, majd 2000-ben aranyérmet szerzett, világ- és Európa-bajnok tornász. Azt hinnénk, hogy egy ilyen erős és sikeres sportolót semmi sem győzhet le, főleg nem egy vírus. Ám, aki így gondolja téved, és valószínűleg ő is elszámolta magát. Hiába volt erős a szervezete, a koronavírus maga alá gyűrte, immár egy hónapja küzd az életéért lélegeztetőgépre kötve.

Az 51 éves sportoló kórházba kerüléséről szóló első hírek mellett még arról lehetett olvasni, hogy Szilveszter oltásellenes volt, nem is oltatta be magát. Közösségi oldalán lévő posztjai a sokaktól nem túl távol álló, oltásellenes meggyőződéséről árulkodtak. Az egyik legnagyobb oltásellenes, Gödény doktor posztjait, és oltásellenes posztokat is szívesen tett közzé az oldalán. Nem akarta felvenni a koronavírus elleni vakcinát.

Megbetegedett

Ám az élet egészen más forgatókönyvet tartogatott a 2003-ban visszavonult sportoló számára. Az egyik napilap november 23-án szeretett volna interjút készíteni vele, ekkor már beteg volt, nem volt ereje hozzá, gyengélkedett. Türelmet kért, majd egy hét múlva sms-ben annyit üzent, hogy kórházba került, majd soha többet nem tudta a lap elérni, és azóta senki sem. Egy ismerőse elárulta a Blikknek, hogy november elején kapta el a  koronavírust, ám  eleinte még nem tűnt súlyosnak a baj. Két héttel később fordult olyan súlyosra az állapota, hogy tüdőgyulladás miatt kórházba kellett szállítani. Először Sopronban kezelték, majd átszállították a fővárosban található Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe.December 6-án kiderült, hogy egy speciális lélegeztetőgép tartja életben.
Fotó:Tv2
Idővel egy kutatóorvos megcáfolta a feltételezést, hogy nem kapott oltást. Miután  Ausztriában dolgozott, ahol egy kis kismartoni klubnál volt edző, megkövetelték tőle a védettséget, ezért beoltatta magát. Az egydózisú vektorvakcinával, Janssennel oltották, igaz már későn, két héttel azelőtt, hogy bekerült volna a kórházba. Megfelelő védelem nem tudott kialakulni a szervezetében.
Letoha Tamás kutatóorvos Facebook-oldalán megjelent információja derített fényt erre.
„Oltott volt. A család orvosa hívott, segítséget kérve. Pont azért, mert a helyi ellátóban az antikoagulációs terápia beemelésével (a heparin hatását ugye, mi elég jól kikutattuk) a nővéremék 25 százalék mortalitással kezelik a COVID-betegeket. De a Korányiban az ország egyik legjobb COVID-orvosa kezeli. Itt és most, kérem, mellőzzük a fals infókat. Egydózisú vektorvakcinát vett fel. Itt egy olimpiai bajnokot teszünk tönkre fals információk alapján” – írta Letoha Tamás.
Korábbi edzője szerint Csollány hatalmasat hibázott, amikor megtagadta az oltások felvételét.
„Csak pletykákat hallok. Sajnos a feleségével, Judittal sem tudok kapcsolatba lépni. Szilas óriási harcos volt egész életében. Relatíve fiatal a szervezete, hiszen még csak 51 éves. Erősen bízom benne, hogy mielőbb felépül, és ha kikerül a kórházból, arra kérem őt, hogy azonnal oltakozzon” – nyilatkozta a Borsnak Vereckei István.
Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!