spot_imgspot_img
spot_img

Csokiparadicsom, ahol kisvonat viszi ki a rendelésedet

-

Article Top Ad (AdSense)

A Batthyány téren, az Országházzal szemben egy bájos új hely nyílt, ahol csokikból, kávékból és teákból is igazi különlegességeket kóstolhatunk. A budai vadonatúj Galffis boltban és kávézóban jártunk, ahol egy kisvonat hozta ki a rendelésünket.

Egy nagy őszi séta után érdemes betérni a Duna közelében lévő, I. kerületi Galffis kávézóba, ahol a kínálatban szereplő minden egyes termékhez személyes élmény köti Galffi Dezsőt, a hely megálmodóját és megvalósítóját. A kiülős résszel is rendelkező kétszintes kávézóban minden kávét helyben pörkölnek, már az illat is csábító. A kávék a világ sokféle tájáról érkeznek ide.

A helynek mindig van egy hónap kávéja, legutóbb egy tanzániai volt. Ami igazán különlegessé teszi ezt a kiemelt kávét, hogy egy nagy zsákban van a pörkölőgép mellett, és zero waste módon is meg tudják csinálni, csomagolásmentesen, szeméttermelés nélkül is.  A kávészemeket a farmról egyenesen a Galffis kávézóba hozták, és elkészülhet a kávénk úgy, hogy a csészénkig jutva nem termel szemetet a munkafolyamat.

Mi is lefényképeztük a gépet, amin a kávészemeket őrlik.

kisvonatos csokiparadicsom
kép: bcoolmagazin/ R.Szabó Zsuzsa

 

Kisvonat szállítja ki a rendelést

Ami tényleg még egyedibbé teszi a helyet az az, hogy a kiválasztott finomságot egy kisvonat viszi ki az emeletre is. Mi kíváncsiak voltunk, hogy miként jut fel a vonat az emeletre, így ott foglaltunk helyet.  Igazán szórakoztató volt, ahogy a vonat az alsó szintről felemelkedett és zakatolva eljuttatta a rendelésünket a végállomásáig.

Galffis kávézó
kép: bcoolmagazin/ R.Szabó Zsuzsa
Galffis kávézó kisvonat
kép: bcoolmagazin/ R.Szabó Zsuzsa
kisvonatos csokiparadicsom
kép: bcoolmagazin/ R.Szabó Zsuzsa
Galffis kávézó
kép: bcoolmagazin/ R.Szabó Zsuzsa

A kávékon kívül vannak itt feliratos csokik, gyümölcsös csokik, pralinék, színes tasakban, csomagolásban, dobozban. Mentes termékek is kaphatóak.  A teakülönlegességek közül a rózsatea kapta a legelőkelőbb helyet a kicsi, hangulatos, randihelyszínnek is remek kávézóban. Aki betér ide, biztosan talál kedvére való szendvicset és péksütit is.

Ezeket is nézd meg:

Titokzatos emlékek a Hilton Szállodában

5 különleges múzeum Budapesten, amit látnod kell

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!