A tejszínnel lefújt epernél egyszerűbb csábító édesség nem igazán van, de összegyűjtöttünk pár finomságot, amit könnyen elkészíthetsz a kedvesednek a szerelmesek napjára.
A receptek előtt pár afrodiziákumnak is tartott gyümölcsről is olvashatsz.
Vágygerjesztő gyümölcsök
Némelyik gyümölcs nemcsak nagyon egészséges, hanem a nemi vágyat is fokozza. Az afrodiziákumnak számító finomságok közül sok kifejezetten vitaminbomba.
Mangó
Az édes ízű, egzotikus gyümölcsöt egyes távol-keleti országokban a szerelem szimbólumának tartják. Bőséges béta-karotin tartalmának köszönhetően elősegíti az ösztrogén- és a tesztoszteron hormonok termelődését. C-vitaminban is gazdag. Jótékony hatással van a szívre, csökkenti a vér koleszterinszintjét. A romantikus együttléthez abszolút passzol a mangó, tálald gusztusosan.
Füge
A fügét a legerotikusabb gyümölcsök egyikének tartják. A képzőművészetben is gyakran felbukkant a termékenység szimbólumaként. Már a görög mitológiában is sokat említik. A kéjvágyat fokozó füge gazdag aminosavakban, amik növelhetik a libidót.
Eper
Az eper ínycsiklandó turmixok ízletes alapanyaga lehet. Az egyik leglédúsabb gyümölcs, ami tele van C-vitaminnal, vasat is tartalmaz. Emellett gazdag béta-karotinban, folsavban, E-vitaminban, kalciumban és magnéziumban is.
A tejszínhabos eper csodákat művel a fantáziával és az ízlelőbimbókkal is.

Csinos falatkák, finom bonbonok
A mindmegette oldalán találtuk ezt a roppant egyszerű bonbon receptet. Saját tapasztalatból mondjuk, hogy kipróbálhatod úgy is, hogy a kakaópor helyett kókuszreszelékben, reszelt dióban vagy mandulában forgatod meg a labdacsokat.
Hozzávalók:
- 25 dkg étcsokoládé
- 8 dkg sózatlan vaj
- 1 tojássárgája
- kakaópor
Elkészítés:
Törd össze a csokoládét, vízgőz fölött olvaszd fel a vajjal, és jól dolgozd össze. Vedd le a tűzről, és keverd bele a tojássárgáját. Tedd a keveréket hűtőszekrénybe, hogy egy kicsit megszilárduljon, majd formázz belőle labdákat, és egyenként forgasd meg a kakaóporban. A bonbonokat egyesével csomagold! Tárold a hűtődben!

Kihagyhatatlan házi krém csokoládéöntettel
Lotta Lundgren szakácskönyve az egyik legmerészebb képzettársításokkal teli receptes könyv, ami magyarul is olvasható. Mi nagyon kedveljük ezt a szakácskönyvet, így ebből is választottunk egy csábító finomságot.
Hozzávalók:
A krémhez, amiből fagylalt lesz:
- 4 tojássárgája
- 100g porcukor
- 4 tojásfehérje
- 4 evőkanál kristálycukor
- 3 dl habtejszín
- 6 csepp zöld ételfesték
(a bátrabbaknak 4 csepp borsmentaolajat is javasol a recept)
A csokoládéöntethez
- 1/2 dl cukorszirup
- fél evőkanál cukor
- 1 evőkanál kakaó
- 1 dl tejszín
- csipetnyi só
Szükséged lesz 3 tálra. Keverd össze a a tojássárgáját a porcukorral, s keverd addig, amíg habos masszát nem kapsz. A másik tálban verd fel a tojásfehérjét a kristálycukorral. Fontos, hogy a hab kemény legyen. A harmadik tálban verd habbá a tejszínt.
Óvatosan keverd bele a tojássárgáját a tejszínhabba, tedd bele az ételszínezéket, majd keverd hozzá a tojásfehérjét. Öntsd az egészet egy formába. Fagyaszd legalább 4 órán át.
Az öntethez főzd meg a szirupot és a cukrot, keverd addig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Tedd hozzá a kakaót, a tejszínt és a sót. Az öntetet alacsony hőmérsékleten kell főzni, amíg be nem sűrűsödik. Ügyelj arra, hogy ne égjen le az alja.
Tálaláshoz korábban kell kivenni a fagylaltot a mélyhűtőből, a forró csokoládéöntet remek lesz rajta.

Ha ez a különleges képi világú szakácskönyv érdekel, itt megnézheted: Ha én főznék neked
Málnás fehércsokis mousse
A Demeter Chocolate videójában végigkövetheted lépésről lépésre, hogy hogyan készül el a mennyei málnás fehércsokis házi mousse.
Hozzávalók:
- 500 g málna (fagyasztott is remek)
- 100 g cukror
- 0,5 dl víz
- 200 g fehércsoki
- 10 dkg zabkeksz
- 4 dl tejszín
Cikkünk hasonló témában: