spot_imgspot_img
spot_img

Új járványügyi intézkedések

-

Article Top Ad (AdSense)
Új járványügyi intézkedést hozott a kormány. A vírus egyre emelkedő mutatói által, szükségessé váltak az intézkedések.
Fotó: Pixabay
Mivel folytatódott a Colvid az emelkedő tendenciaája. A fertőzöttségi adatok miatt, arról döntött a kormány, hogy újabb megszorításokat vezetnek be. Szükségessé vált a vírushelyzet fokozódásának megállítása, és a megbetegedések visszaszorítása.

7-ből 1 serdülő szenved mentális betegségben világszerte – friss UNICEF-jelentés

Gulyás Gergely kifejtette:
„Sokféle előrejelzés van a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, de a negyedik hullámban a fertőzöttek száma ugrásszerűen emelkedni fog, a helyzet pedig intézkedéseket indokol.”
Nyilatkozata szerint, koronavírus elleni védekezésben továbbra is a legfontosabb eszköz az oltás. Bárki hordhat maszkot, de ilyen adatok után muszáj lépéseket tenni.

Új intézkedések a járvány ellen

  • A cégek és a vállalkozások jogot kapnak arra, hogy a munkavégzés feltételeként, előírják, a védőoltás

  • November elsejétől, maszkviselési kötelezettséget vezetnek be, a tömegközlekedési eszközökön

  • Látogatási tilalmat rendelnek el az egészségügyi intézményekben, a szociális intézményekben, de az intézmény vezetők saját hatáskörükben dönthetnek, a tilalomról.

Fotó: Pixabay

Csökken a fertőzöttek átlagéletkora

Az adatok alapján teljesen egyértelműen látható, hogy a negyedik hullám alapvető jelensége a fiatalabb korosztályok megbetegedése. Egyértelműen látható, hogy csökken a koronavírus-betegek átlagéletkora. Ez annak köszönhető, hogy a fiatalok között jóval kevesebb a beoltott, illetve ez az a korosztály, akik tudatosan nem fogadják el az oltást.
A 70 éven felüliek és a krónikus betegséggel élők többsége megkapta a védőoltást. Ugyanígy a 12–18 éves korosztályból is sokan, ezért előreláthatólag, nem csak a fiatalok között fog tombolni a koronavírus, hanem a középkorosztály még beoltatlan tagjai is fokozottan a veszélyeztetettek.

 

Forrás: https://koronavirus.gov.hu/

Fotó: Pixabay

Covid Hírek

Covid- komoly emelkedést mutatnak a megbetegedések

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!