spot_imgspot_img
spot_img

COOL programok balatoni nyaraláshoz – túrák

-

Article Top Ad (AdSense)

Ha elég volt a strandolásból és szeretnénk kipróbálni valami rendhagyóbbat, akkor beszökhetünk éjszaka a Festetics-kastély könyvtárába vagy megnézhetjük a napfelkeltét a Tihanyi Apátságból. A Hosszúlépés. Járunk? épületsétájával a lezárt keszthelyi kastély egy titkos ajtóján át lépünk be a Festeticsek könyvtárába. A történelem különös fordulataként a kastélynak ez a helyisége érintetlenül vészelte át a huszadik századot. A könyvritkaságok és titkos ajtók között barangolva átélhetjük a korabeli arisztokrácia mindennapjait.

Festetics-kastély könyvtára
Festetics-kastély könyvtára

 

Ha inkább pacsirta, mint bagoly típusok vagyunk, akkor nézzük meg a napfelkeltét a Tihanyi Bencés Apátságban! Ágoston atya vezetésével bepillantást nyerhetünk a tihanyi bencés szerzetesek legzártabb tereibe és élvezhetjük a szerzetesi gasztronómia legjavát. A séta résztvevői az atyák Balatonra néző fűszerkertjéből élvezhetik a kora reggeli kilátást.

Napfelkelte a Balatonon
Hajnal a Tihanyi-apátságban

Bebarangolhatjuk a Káli-medence falvait, romjait vagy rejtett tavait is Balogh Tamás kalandkönyve alapján, vagy felfedezhetjük akár magával a szerzővel, aki túrákat is vezet a környéken.
Balogh Tamás: A Káli-medence kalandkönyve – Vulkánok, falvak, élővizek, romok

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!