spot_imgspot_img
spot_img

Colin Farrell provokatív élete

-

Article Top Ad (AdSense)

A színész lenyűgöző élete tele van csúcsokkal és mélypontokkal, és néhány furcsasággal.

A világszerte elismert szívtipró Colin Farrell Dublin Castleknock külvárosában született 1976. május 31-én. Exkluzív oktatást kapott: először a St Brigid’s National School-ban tanult, majd a Castleknock College-ban, amely egy drága, csak fiúknak szóló magániskola. A hírnév nyilvánvalóan korán elkezdte érdekelni, mert már ekkor jelentkezett Boyzone nevű zenekarba. Csak ekkor még nem tudta, hogy az univerzum mennyi mindent tartogat számára.

Az E.T. hatására döntött úgy, hogy színész lesz

Az E.T.-t látva Farrell úgy döntött, hogy kipróbálja magát a színészetben. Idősebb bátyja ösztönzésére jelentkezett egy meghallgatásra indul a Gaiety Színművészeti Iskolában. Hamar kimaradt, hogy jól tette.

Gyilkossági kísérlettel vádolták

Farrell kimaradt a színésziskolából, mert megkapta Danny Byrne szerepét a Ballykissangel című sorozatban, amely elindította rendkívüli karrierjét. De karrierje elején valami egészen szokatlan történt… 18 évesen Ausztráliába utazva gyilkossági kísérlettel vádolták meg. A gyanúsított leírása pontosan megegyezett Farrell leírásával, és a színész nem emlékezett, hol volt azon az éjszakán, amikor a bűncselekmény történt. Szerencsére egy barátja igazolta alibijét.

Csillag születik

Első nagyjátékfilmje az 1999-es Hadszíntér volt, egy gyermekbántalmazásról szóló film Ray Winstone és Tilda Swinton főszereplésével. Ezután Kevin Spacey oldalán tűnt fel az Ártatlan bűnöző című filmben.  Karrierjének első néhány éve rendkívül sikeres volt. Karizmája és jó megjelenése azt jelentette, hogy már korán a szerelmes szerepeket osztottak rá. Tehetsége azonban tagadhatatlan volt, és a szerepek folyamatosan jöttek. És közben nem csak a filmek, hanem a randevúk világában is nagy feltűnést keltett.

Nagy szerelem, rövid házasság

2001-ben megismerkedett Amelia Warnerrel, egy fiatal brit színésszel és azonnal egymásba szerettek. A pár között hatalmas tűzzel lángolt a szerelem, így végül 2001 júliusában Tahiti tengerpartján összeházasodtak. Farrell még felesége becenevét is a gyűrűsujjára tetováltatta. A házasság azonban nem állta ki az idő próbáját és négy hónappal később szakítottak egymással – később maga Farrell is elismerte, hogy túl gyorsan történt minden. 2002 körül Farrell határozottan a színészvilág középpontjába került. Szerepelt A fülke című pszicho thrillerben, a Megzsarolva című filmben, majd jött a SWAT-Különleges egység, amelyekért a kritikusok elismerését is megkapta. Ebben az időben szövődött kapcsolata a Playboy modell Nicole Narain-nel, akivel egy bulin találkoztak és azonnal egymásba habarodtak. Az együtt töltött idő alatt egy szexfilmet is forgattak…

angelina jolie-colin farrell
Angelina Jolie-val a Nagy Sándor, a hódító című filmben. Fotó: flickr.com

Botrány következik

Talán nem meglepő, hogy útjaik végül elváltak. Farrell nem sokkal később beperelte Naraint, hogy megakadályozza a szexvideójuk eladását. A filmet azonban addigra már elérhetővé tették az interneten, és Farrell állította, hogy Narain nem volt hajlandó segíteni a film forgalomból való kivonásában, ezért beperelte. Az ügyet végül peren kívül békés úton rendezték.Később mindketten  különböző szenvedélybetegségek miatti rehabilitáción vettek részt. Narain szerepelt a Sex Rehab című valóságshow-ban is, ahol korábbi függőségéről is beszélt. Közben Farrell folytatta színészi karrierjének építését a Különvélemény és a Daredevil című filmekben.

Apa saját démonokkal

Ez idő tájt Farrell találkozott Kim Bordenave-vel, akivel hamarosan megszületett közös gyermekük, James. A kisfiú egy ritka genetikai rendellenességgel, az Angelman-szindróma nevű neurogenetikai rendellenességgel született, amelynek tünetei közé tartozik az értelmi és fejlődési fogyatékosság, görcsrohamok, rángatózó és ellenőrizetlen mozgások, valamint az alvászavarok. Annak ellenére, hogy a pár útjai később elváltak egymástól közösen gondoskodnak mára felnőtt fiukról. Farrellnek az apává válás segített megbirkózni saját démonával. Hamar belátta, hogy fiának nagy szüksége lesz apára, ezért amikor James kétéves volt jelentkezett egy rehabilitációra, mert olyan apa szeretett volna lenni, akire számíthat a gyermeke.

Potyognak a csontvázak

2003 végén Farrell szerepelt a Kényszerszünet című fekete komédiában, amely hatalmas kasszasiker lett. 2004-ben eljátszotta a Nagy Sándor, a hódító című életrajzi film címszerepét, amely a biszexuális hódítóról szólt. A következő években jött a Pocahontas és a Miami Vice, és immár kétség sem férhetett hozzá, hogy Farrell a világ egyik legelismertebb és legsokoldalúbb színészévé vált. Talán azért, hogy elfojtsa az unalmat, vagy, hogy lecsillapítsa nyugtalan elméjét az alkohol meghatározó szerepet töltött be az életében. 18 éves kora óta mindennap ivott, és a végén már kapcsolatot is csak alkohollal tudott teremteni, a józan szex gondolatát pedig félelmetesnek találta. Talán az intimitástól való félelem volt az oka annak, hogy az alkohol annyira mankóvá vált számára. Miután éveket élt Hollywood rosszfiújaként, Farrell végül 2006-ban úgy döntött kezelteti alkoholizmusát, amelyről korábban nem sokat beszélt – egészen 2010-ig. Ekkor egy interjúban elmondta, hogy alkoholizmusa és kábítószer-használata miatt gyakran került hazugságok hálójába, és a végén már megszokásból hazudott, hogy takargassa függőségét. Egy interjúban elmesélte, hogy a Különvélemény forgatásán annyira másnapos volt, hogy 56 perc kellett ahhoz, hogy egyetlen sort képes legyen elmondani. A mélypontról aztán a rehabilitációs kezelés rántotta ki.

colin farrell-salma hayek
Salma Hayekkel a Kárhozott szeretők című filmben. Fotó: flickr.com

Románcok hosszú sora

2003-ban Britney Spears látogatást tett az S.W.A.T. forgatásán, majd az akkor 22 éves énekes és a 26 éves Farrell együtt jelentek meg a Megzsarolva című film premierjén. A pár tagadta, hogy romantikus kapcsolatuk lenne, de egy alkalommal egy lesifotós a titkos kódot megszerezve belopakodott Farrell hotelszobájába, ahol éppen afterpartyt tartottak, és lefotózta és sok pénzért eladta amint a pár csókolózik. 2008-ra Farrell felépült a mélypontokból, és képes volt boldogabb kapcsolatokat is fenntartani. ekkor nyerte első Golden Globe-díját az Erőszakik című filmért, amely vitathatatlanul eddigi egyik legjobb alakítása volt. Nem sokkal feltűnt Edward Norton A zsaruk becsülete című filmjében, de 2008-ban a legjelentősebb az a pillanat volt számára, amikor az Ondine forgatása közben találkozott Alicja Bachleda-Curuśszal, akivel 2009-ben megszületett gyermekük Henry Tadeusz Farrellt. Hamarosan kiderült, hogy Henrynek ugyanaz a genetikai rendellenessége, mint féltestvérének, Jamesnek. Sajnos a szerelem ezúttal sem tartott sokáig. 2010-ben elváltak útjaik.

colin -alecja
Alicja Bachleda-Curuś-sal az Ondine című filmben. Fotó: flickr.com

 

Farrell és a kis titkai

Kétségtelen, hogy Farrell őriz néhány titkot a tarsolyában. 2013-ban az Ellen DeGeneres show-ban elárulta, hogy élete utolsó éveiben romantikus kapcsolata volt Elizabeth Taylorral. A pár akkor ismerkedett meg, amikor Taylort ugyanabban a kórházban kezelték, ahol Farrell fia született. Farrell és Taylor két év alatt többször is találkozott, és kialakult valami, amit Farrell többnek ír le barátságnál.

2017-ben ismét az Ellen DeGeneres Show-ban beszélt legújabb kapcsolatáról, bár azt nem árulta el, ki a rejtélyes nő. Sokáig végül nem titkolózott, még ugyanabban az évben felfedte a rejtélyes nő kilétét, aki Kelly McNamara volt, a U2 vezetői stábjának egyik tagja.

Életének ez a több, mint 46 éve minden bizonnyal vad menet volt Colin Farrell számára. Gyilkossági kísérlet, rehabilitáció, viszony szupersztárokkal Britney Spearstől Elizabeth Taylorig. A színész mindent megtett, hogy híres legyen, de talán a leglenyűgözőbb az, hogy mindig képes volt megfordítani az életét. Lenyűgöző karrierje és fáradhatatlan munkamorálja megerősítette a hírnevét, és ő az egyik legelismertebb és legszorgalmasabb ember a szakmában.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!