spot_imgspot_img
spot_img

Mona Lisa is ránk mosolyog a DS 7 Crossback Louvre különkiadásban

-

Article Top Ad (AdSense)

Köszönhetően a DS Automobiles és a Louvre közötti szoros együttműködésnek, guruló múzeummá alakították át a DS 7 Crossbacket. Nem kevesebb, mint 182 alkotás tekinthető meg a nagyméretű középső kijelzőn.

Az egykori királyi rezidencia, a Louvre-palota immár nyolc évszázada része a francia történelemnek, amely egyetemes művészeti múzemumként 1793-ban nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Az ínyenc műkedvelőknek is kedvez a Citroen égisze alá tartozó DS, mely megalkotta a DS 7 Crossback Louvre limitált szériát. A luxusmárkát még 2015-ben alapította a francia gyártó és rögtön együttműködésbe fogtak a neves párizsi intézménnyel, keresve az egyedi és kifinomult megoldásokat az autóiparban, hogy így találjanak be a finomságokra fogékony vevőknél.

Fotó: DS Automobiles

A DS 7 Crossback Louvre a külső és a belső stílusjegyekkel is próbál eleget tenni a szigorú elvárásoknak. Igyekeztek nem túltolni az alapból is elég feltűnő dizájnt, így a ripacskodás helyett a visszafogott, elsősorban a szakavatott szemek számára árulkodó jegyek mellett voksoltak. Finom kidolgozású, speciális Louvre emblémát helyeztek el a motorháztetőn, az első ajtókon és a csomagtérajtón. Másik ismertetője a tetőcsomagtartó sínekhez és a hátsó lámpák díszítőelemeihez hasonlóan a DS WINGS hűtőrácsot, az alsó ablakszegélyeket és az ablakvezető síneket is egy fényes fekete díszítés emeli ki a környezetükből.

A fekete visszapillantóházakra lézergravírozással felvitt piramismotívumot álmodtak meg, és a DS 7 Crossback Louvre kapja meg elsőként az új 20 colos, Alexandria névre keresztelt alufelniket. A híres piramis visszaköszön az utastérben is:  a szellőzőkön és a műszerfalon 3D nyomtatásban, a középső rakodórekesz fedélének nappabőr borításán pedig dombornyomással jelenik meg az Ieoh Ming Pei által tervezett üvegpiramis motívuma. Mindezt olyan nemes anyagokkal társították, mint az óraszíj mintázatú, bazaltfekete nappabőr.

Fotó: DS Automobiles

182 műalkotás kísér minket a fedélzeten

De mitől is válik guruló múzeummá a négyféle színben – Indigókék, Crystal Pearl, Perla Nera fekete és Platinaszürke – elérhető DS 7 Crossback Louvre? A nagyfelbontású, 12 colos középső képernyőn jelenítik meg a Louvre múzeum és a DS Automobiles munkatársai által kiválasztott 182 alkotást.

Rögtön az indulásnál emelkedett hangulatba kerülhetünk egy körülbelül négyperces podcast meghallgatásával, amely a műalkotások minden titkát feltárja (francia, angol, német, spanyol és olasz nyelven érhető el). A műalkotásokat hetente lehet megtekinteni, vagy egy keresőmotoron keresztül felfedezni. Arra is lehetőség van, hogy utazás közben a középső képernyőn megjelenő alkotásban – festményben vagy szoborban – gyönyörködhessünk. Csak a sofőrt ne csábítsa el Mona Lisa mosolya, avagy szemünket az útra szegezzük!

Fotó: DS Automobiles

Exkluzív ajándékként minden DS 7 Crossback Louvre vásárló kap egy „Louvre barátai” kártyát, amely a Louvre múzeum mellett az Eugène-Delacroix nemzeti múzeum állandó és időszaki kiállításaira is korlátlan belépést biztosít: valamint elsőbbségi belépést a Louvre múzeumba a Richelieu folyosón keresztül, ingyenes belépést egy kísérő személy számára, ingyenes belépést a Louvre-Lens Múzeum Galerie du Temps kiállítási csarnokába, valamint a Louvre Abu Dhabi múzeumba és több mint száz múzeumban igénybe vehető más kedvező ajánlatokat is kínál, egy évre.

A DS 7 Crossback Louvre elérhető kétféle hibrid hajtáslánccal (300 és 225 lóerős teljesítménnyel), valamint benzines erőforrásokkal és egyféle dízelmotorral. Franciaországban az árak – motortól függően – 54 000 és 67 300 euró között mozognak, vagyis 19 440 000 és 24 228 000 forintnak megfelelő összegért kínálják a DS 7 Crossback Louvre kiadást.

Jó hír a hazai művészetrajongók számára, hogy a magyar importőr néhány darabot fog biztosítani a vevők számára az idei év végén.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!