spot_imgspot_img
spot_img

Carmen feat. Torres Dani: Félig Árva

-

Article Top Ad (AdSense)

„Azt hiszem, ilyen őszintén és épp emiatt ilyen könnyedén, még nem írtam soha semmit” – meséli Jolis Carmen énekes-dalszerző, aki legújabb dalát Torres Dani közreműködésével készítette el. A Félig árva bejutott A Dal 2023 műsorába is.

Jolis Carmen a Kőbányai Zenei Stúdióban végzett, több formációval koncertezett már vokalistaként, énekelt a Garami Funky Staff-ban és a Ketch zenekarban. Félig árva című dala, melyben felrejlik Pilinszky János Ne félj című versének néhány sora is, nehéz és személyes érzéseket dolgoz fel. „Az egyetlen téma, amiről meggyőződésem volt, hogy sohasem fogok tudni dalt írni, az Apukám volt.  S mégis ez a szöveg és dallamvilág született meg bennem a leggyorsabban azóta, amióta elkezdtem írni. Nem tudom, hogy enged el az ember békében valakit, akire olyan sokáig haragudott. Először voltam mérges és csak azután szomorú. Mérges, mert azt vártam, hogy megéljem, egyszer majd azt mondod “büszke vagyok rád és sajnálom, hogy úgy döntöttem, hogy nem nézem végig, ahogy azzá váltál, aki most vagy”. Ezt nem vártad meg, ezért egyszer majd magamat kell meggyőznöm arról, ha itt lennél, ezt mondanád…” – meséli az énekeső.

A dal zenéjét Torres Dani szerezte, akivel egy közös barátjuk révén találkoztak. „Átküldtem Daninak a teljesen felénekelt, szinte kész éneksávot, amire ő egyből tökéletes ráérzéssel írta meg a zenét. Rendkívüli természetességgel született meg ez a dal, nem gondoltuk túl. Minden benne van, amit ez a tartalom és hangulat kíván.”

Spotify: https://open.spotify.com/album/0Mpk6CCcsXDWAPSyxnq4UE?si=Eu8TDhx9SMCy4OabnfFjXg

Megjelent a Waydown legújabb dala

Szívbemarkoló szólamok Lugosi Daniéktól

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!