spot_imgspot_img
spot_img

Budapesti gimnazista lett az Anna-bál szépe

-

Article Top Ad (AdSense)
MTI/Vasvári Tamás

A budapesti 17 éves Kemecsey Anna Viktóriát választották a 197. Anna-bál szépének.

Az Anna-bálon a résztvevők közül hagyományosan a közönség szavazza meg a legszebb tizenöt lányt, akik közül végül a zsűri választotta ki a bál szépét és két udvarhölgyét.
2022 legszebb lánya a Kemecsey Anna Viktória budapesti gimnazista, aki jogi tanulmányokat szeretne folytatni és szabadidejében díjlovaglással foglalkozik.
.
MTI/Vasvári Tamás

UDVARHÖLGYEK

Az első udvarhölgy a 19 éves miskolci Zelena Zóra, aki születésnapi ajándékként kapta a báli belépőt.
A második udvarhölgy pedig a 17 éves nagyigmándi Janovszki Csenge lett, aki a Komáromhoz közeli Nagyigmándról érkezett a bálra, szereti a népzenét, sőt népi énekesnek készül.

 

KÖZISMERT ZSŰRITAGOK

Horgas Eszter fuvolaművész, Kocsis Korinna, korábbi Anna-bál szépe, V. Kulcsár Ildikó újságíró, és Schiffer Miklós divatszakértő, Ókovács Szilveszter az Operaház igazgatója és Gömbös Lóránd üzletember alkotta zsűri választotta ki a bál szépét és udvarhölgyeit.

MŰVÉSZT IS DÍJAZTAK

A Kiss Ernő-díjat, magát a huszárkapitányt ábrázoló szobrot, Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész vehette át. Az elismerést minden évben olyan személy kapja, aki munkájával, hivatásával gazdagította Balatonfüred kulturális és szellemi életét.

VENDÉGEK

A bálon tiszeletét tette Nánási Pál és Ördög Nóra is, akik nemrég nyitottak boltot Balatonfüreden is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ördög Nóra (@ordognora) által megosztott bejegyzés

Az ANNA-BÁL TÖRTÉNETE

Az első Anna-bált 1825. július 26-án rendezték meg Balatonfüreden. A település centrumában álló épület melyet 1798-ban építtetett a Szentgyörgyi Horváth család, nemcsak az akkori társasági élet központja volt, hanem egyfajta szellemi alkotóműhely is, ahol a század elején kibontakozó reformkor nagyjai időről időre összegyűltek. Gyakran vendégeskedett itt Kossuth Lajos, Széchenyi István és Wesselényi Miklós is. Horvát- Szentgyörgyi Anna az első bálon ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernővel, aki majdan a szabadságharc altábornagyaként a tizenhárom aradi vértanú egyike volt.

Az első bált követően minden év Anna naphoz legközelebbi szombatján megtartott Anna-bál mindig is az ország legelőkelőbb báljai közé tartozott, ahol a haza legjelesebb művészei, politikusai nyaranként találkoztak. Sokszor és szívesen látott vendég volt Jókai Mór, Blaha Lujza és Vörösmarty Mihály.

Forrás:Annagrandhtel.hu balatonfüred.hu MTI

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!