spot_imgspot_img
spot_img

Budapest ünnepi díszben – fényjáratok, és egyéb különleges dekorációk

-

Article Top Ad (AdSense)

A koronavírus-járvány igen jelentős mértékben beleszól az idei karácsonyunkba. Hagyományos formájukban elmaradnak a vásárok, korlátozottak a lehetőségeink és a mozgásterünk, de az ünnepi fények talán csempésznek egy kis varázslatot a decemberünkbe.

Ilyen most Budapest karácsonyi díszben. Néhány szépséget emeltünk ki cikkünkben. 

 

Az Ország Karácsonyfája

Idén Székesfehérváron vágták ki azt az ezüstfenyőt, ami az Ország Karácsonyfája lett, s ami az Országház előtt látható. A Kossuth téren felállított 15 méteres, hatalmas fa kékes fényben pompázik.

kép: bcoolmagazin

A Szent István Bazilika előtti karácsonyfa

Mivel a koronavírus-járvány miatt idén elmaradt itt az adventi vásár, és nagyon kevesen sétálgatnak csak az utcákon, egészen más atmoszférája van a térnek.

kép.bcoolmagazin

A Fashion Street karácsonyi fényei

A Fashion Street néven ismert Deák Ferenc utcában sincs kirakodó vásár, se nyüzsgés, ám néhány érdekes díszt megcsodálhatunk itt is.

kép.bcoolmagazin
kép:bcoolmagazin
kép:bcoolmagazin

Fényvillamos

Idén tizenkettedik alkalommal indította útjára a BKV az adventi és karácsonyi időszak látványosságát, a Fényvillamost. Az ünnepi dekorációba bújtatott, több kilométer hosszúságú ledfüzérrel feldíszített villamos Budapest különböző vonalain bukkan fel. A Fényvillamossal 2021. január 6-áig (december 24-e és 31-e kivételével) mindennap 15 órától utazhatunk.

Útvonal, részletek itt: https://bkk.hu/utazasi-informaciok/kozossegi-kozlekedes/unnepijaratok/fenyvillamos/a-fenyvillamos-kozlekedese.6072/

kép: bkk

A Fénytrolin adakozhatunk is

December 5-én, szombaton indult útjára a fővárosban a Mikulástroli. A fedélzetén a Mikulás és a Krampusz várja az utasokat és a cipősdobozba csomagolt ajándékokat, amelyeket a BKK eljuttat a Baptista Szeretetszolgálat részére. December 19-ig a a 72M, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80 és a 83-as trolibusz vonalán utazhatnak a Mikulással, és vihetnek ajándékot a rászorulóknak.

Részletek itt  https://bkk.hu/utazasi-informaciok/kozossegi-kozlekedes/unnepijaratok/mikulastroli/?fbclid=IwAR2V9SjwudnqI6ybc-w6MI8FNMGVUzOcl7TIvJVRtXAgIePfb5AjwnWxljs

kép: Fénytroli Facebook oldala

Fényjátékban pompázó mozdony

Az adventi készülődés jegyében az Óbudai Egyetem Bécsi úti  épületének udvarán található V43 típusú villanymozdony karácsonyi díszkivilágítást kapott. Az emlék-járművet fényfüzérekkel díszítették fel.

kép: Óbudai Egyetem

Karácsonyi megálló

Az E.ON segítséggel ünnepi díszbe öltözött Budapesten a Széll Kálmán téren és a Március 15. téren lévő villamosmegálló. (Ilyen megállókkal például Pécs városában is lehet találkozni.)

kép:E.ON

Budapest más pontjain, és országszerte is számos helyen találkozhatunk csodásabbnál csodásabb utcai dekorációkkal, mi most a főváros díszei közül ezeket választottuk ki.

Karácsony témában ezeket a cikkeinket is Neked ajánljuk:

Ünnepi gondolatok – karácsonyváró idézetek

Mutatós adventi és ünnepi díszek az otthonodba

 

 

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!