spot_imgspot_img
spot_img

Fergeteges Borfesztiválon vagyunk túl

-

Article Top Ad (AdSense)

A 31. Budapest Borfesztivál fantasztikusan sikerült. A szakma apraja nagyja mellett rengeteg látogató volt kíváncsi a hazai, és külföldi borokra. Mindezek mellett parádés programok és széles ízlést kielégítő gasztronómiai választék fogadta a közönséget.

Fotó: Gasztrokult.hu

Borfesztivál és Vár

Európa egyik legszebb borfesztiválja a miénk, mely egyediségét a tökéletes helyszínnek is köszönheti. A Budai vár gyönyörűen felújított, de mégis múltat, történelmet idéző környezeténél keresve se lehetne jobbat találni. Csodálatos borok kóstolása közben, ámulatba ejtő látvány tárul elénk. Boros poharunkon át szemlélve Pest fényeit, valami magasztos érzés járja át az embert. A régmúlt árnyai közt barangolva felfedezhetjük a jelent, áldozhatunk a bor, és a bor gasztronómia oltárán. A Budapesti Borfesztivál pompás esemény, melynek élményét mindenkinek ki kell próbálni.

Fotó: Gasztrokult.hu

Az idei több volt, mint Borfesztivál

„Mindig kicsit többet, mindig kicsit jobban…” áll a Budapest Borfesztivál hivatalos kiadványában. Ezt az ígéretüket be is tartották, hiszen az idei esemény rengeteg újdonsággal szolgált. Kiállítók, hazai és külföldi borászatok, szórakoztató színpadi programok és szakmai szervezetek standjai várták az érdeklődőket. A fesztivál ebben az évben is új helyszínekkel bővült, tovább emelve a négy napos rendezvény nívóját.

A Budai Palota megújításának újabb szakaszához érkezve, visszatérhettünk a keleti oldalra. A megszépült Halászó gyerekek udvarára, és a Savoyai teraszra, illetve a tavaly bírtokba vett Csikós udvar, nagyszerű pezsgő hangulatú teréről, a Naphegy térre gyönyörű panorámája élvezhető. Reméljük, hogy igényes közönségünk számára felhőtlen, és maradandó élmény lesz a 31. Budapesti Borfesztivál! -mondta el Zilai Zoltán, a Budapest Borfesztivál igazgatója, a fesztivál hivatalos műsorfüzetében. 

Nem véletlen az sem, hogy óriási volt az érdeklődés, hiszen a gasztronómiai, borászati programokra kiéhezett közönség már nagyon várta a rendezvényt. Ez az esemény találkahely, lehetőséget adva a szakmai párbeszédeknek, az innovatív megoldások átadására. Borkultúrális jelentősége pedig határokon túl ívelő. Nem csak a borászok, borászatok, sommelierek, szakemberek különféle érdekképviseletek gyűjtőhelye, hanem egy különleges élményt adó, mindenki által szerethető esemény.

Fotó: Gasztrokult.hu

Pezsgő gyöngyözése ékkőként lubickolt a poharakban

A rendezvény több évtizedes múltja egyértelműen tradicionális, viszont folyamatosan megújuló. Ez nem csak a kiállító borászatok egyre tökéletesebb borainak köszönhető, hanem a bővülő külföldi kínálatnak is. Az idei évben az USA volt a Budapes Borfesztivál vendégországa. A Stag’s Leap Winery, aHess Persson Estates, és a Liquid Light mutatta be borkülönlegességeit, mely óriási érdeklődésre tett szert. Ezen kívül poharakban került a Helfrich Család Brut Dargent márkája, az egyik legsikeresebb francia palackos erjesztésű pezsgője, a Champagne Laurent-Perrier három kiváló tétele – a Laurent-Perrier Ultra Brut, Laurent-Perrier Grand Síécle és Laurent-Perrier Alexandra Rosé Grande Cuvée 2004. Találkozhattunk az olaszországi Mionetto Prosecco -val, sőt a Világi Winery -vel is a Felvidékről.

Fotó: Gasztrokult.hu

Az idei esemény gasztronómiai kínálata felülmúlta az eddigieket

A gasztronómia szerelmesei is megtalálhatták a kedvükre való falatokat, melyek tökéletes kísérőiül szolgáltak a fesztivál színes borválasztékához. A megújult Halászó gyerekek teraszon most elsőnek találkozhattunk a Chef Market Gourmet Udvarral, ahol 5 különleges egységgel várták a vendégeket.  Vulcanus Pince & Borterasz with Viktor Segal közös standja, kiváló Porchetta szendvicsekkel és a ropogós malac sültekkel szolgált. Megtalálható volt a FELIX Kitchen&Bar Katona Dániel séf vezetésével, az Arany Kaviár Étteremmel, Kanász László séf tökéletes ételeivel, ott volt a Duck You Kerekes Sándor séf, Deli János vendéglős közös kacsa mennyországa, csak hogy párat említsünk a felhozatalból.

Fotó: Gasztrokult.hu

Az esemény nívóját emelte a VinAgora Nemzetközi Borverseny által létrehozott stand, mely tökéletességében mutatta be a kincset érő tételeket. Az idei Borfesztiválon a borismereti játékokat életre hívó Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Borászati és Alkoholos Italok Igazgatósága mellé ezúttal a Nébih közreműködésével született Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) munkatársai is csatlakoztak, hogy a látogatók megismerjék a független, hiteles és szakmai alapok által biztosított minőség képviselőjét.

A 31. Budapest Borfesztivál egy olyan esemény volt, amely megmozgatta a borász szakmát, a gasztronómiai képviselőit, és több ezer látogató érezhette jól magát. Kíváncsian várjuk a 32. -et!

Jó bornak is kell a funky

3 füstöléssel készíthető koktél

Bécsi szelet – ez az, amit mindenki szeret

 

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!