spot_imgspot_img
spot_img

Brúnó, a különleges mentőkutya szolgálati igazolványt kapott

-

Article Top Ad (AdSense)

A 8 éves Brúnó nevű mentőkutya nem mindennapi megtiszteltetésben részesült. Karlovitz Ákos kiváló mentőtechnikus kutyusát állományba vette az Országos Mentőszolgálat.

A hírt a napokban tette közzé az Országos Mentőszolgálat a Facebook-on. A posztban képet is csatoltak a kutyus fényképes igazolványáról.

Brúnó sokat próbált, tapasztalt mentőkutya. Hosszú évek óta kíséri el a gazdáját az oktatásokra, vezetéstechnikai tréningekre és szinte mindenhova. Mindezek ellenére a mentőállomásra eddig nem léphetett be. A szorgalmas és lelkes ebnek minden oltása megvan. Brúnó még a vakvezető iskolát is kijárta, ezért az életmentő gazdi méltányossági kérelemmel fordult a mentőszolgálat vezetőjéhez. A főigazgató pedig nem csakhogy kivételt tett, de még “állományba is vette” a négylábút, aki így szolgálati igazolványt is kapott. Brúnó azóta is büszke rá, hogy ő az egyetlen kutya Magyarországon, aki hivatalosan is beléphet a mentőállomásokra, bár a mentőautóba még neki sem szabad beszállnia.

Mi is gratulálunk a mentőkutyának! 

A segítőkutyákról

Nemrégiben a Kiscelli Múzeumban jártunk, ahol a bejárattól kutyás holmik és szobrok csalogatják be az ebszeretőket a VAU! kiállításra. A kiállítás egyik legmeghatóbb része a segítőkutyákat bemutató szekció. A vakvezető-, a különféle gyerek és felnőtt terápiás kutyák, valamint a rendőrség és a katasztrófavédelem munkakutyái sokat tesznek az emberért. Segítenek az autizmusban érintett gyermekeknek is. Mozgássérülteknek, vakoknak az életét könnyítik meg. A képek mellett kisvideók is bemutatják egy-egy segítőkutyával élő személy történetét.

Erről ebben a cikkünkben olvashatsz részletesen: Kutyás kiállítás 

kutyás kiállítás
kép:bcoolmagazin!R.Szabó Zsuzsa

Ezeket is nézd meg:

Életmentő lehet a segítségnyújtás – interjú egy mentőtiszttel

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!