spot_imgspot_img
spot_img

Bővülő termékpaletta és kizárólagos forgalmazási jog

-

Article Top Ad (AdSense)

A Coca-Cola HBC Magyarország vált a világ legnagyobb magántulajdonban lévő alkoholos italokat gyártó társasága, a Bacardi-Martini meghatározott prémium alkohol márkáinak kizárólagos magyarországi forgalmazójává. Így a vállalat kínálata szeptembertől kilenc új prémium és szuperprémium alkoholmárka mintegy 60 termékével bővül. Tovább fejleszti 24/7 portfólióját és egy újabb lépést tesz annak irányába, hogy vezető disztribútorrá váljon a hazai prémium alkoholok piacán. 

Szeptember elsejétől a Coca-Cola HBC Magyarország prémium alkohol portfóliója több, itthon is jól ismert, piacvezető márkával bővül. A Bacardi-Martini társasággal kötött kizárólagos disztribútori szerződés értelmében a vállalat a Bacardi-Martini termékeinekértékesítési és logisztikai tevékenységeit végzi majd. Ugyanakkor a felek közötti megállapodás részét képezi a prémium és szuperprémium márkák marketing támogatása is. 

bacardi rum

A prémium szeszek piaca dinamikus növekedést mutat az elmúlt években Magyarországon. 2019 és 2021 között 22 százalékkal nőtt a szegmens értékbeni részesedése. A piac mérete 2021-ben értékben elérte a 650 millió dollárt (263,8 milliárd forintot). Ebben az évben összesen 26,1 millió liter alkoholt értékesítettek. A Coca-Cola HBC Magyarország a Bacardi- Martini erős márkáinak segítségével a hazai prémium import szeszesitalok piacának vezető szereplőjévé kíván válni az elkövetkező években. A Bacardi márka a rum kategóriában, a Martini pedig a vermut és az import prémium pezsgő kategóriákban jelenleg is piacvezető szerepet tölt be. 

martini

A Bacardi-Martini üzleti modelljének részeként meghatározott forgalmazó partnerrel dolgozik együtt azokban az országokban, amelyekben nem saját cégen keresztül értékesíti a termékeit. A Coca-Cola HBC Magyarország a márkatulajdonossal folytatott sikeres tárgyalásoknak köszönhetően kizárólagos disztribútor partnerként az egyes márkákforgalmazásáért felel majd. 

“Magyarország kulcsfontosságú piac, amely jelentős szerepet tölt be a Bacardi azon törekvésének megvalósításában, hogy Közép- és Kelet-Európában, a Baltikum és a Balkán országaiban a három legnagyobb piaci szereplő közé tartozzon 2030-ig. Célunk, hogy minden kiemelt régióban tovább növeljük márkáink ismertségét és megnyerjük a fogyasztók szívét. Az ambiciózus célkitűzések teljesítése érdekében vállalatunk időről időre újabb stratégiai partneri kapcsolatokat köt. Melyek lehetővé teszik számunkra, hogy jelentős pozíciókat szerezzünk ezekben az országokban. Egyértelmű lehetőség van arra, hogy a Coca-Cola HBC Magyarország bizonyított piacra jutási képességeit, kiváló végrehajtását és több évtizedes tapasztalatát kihasználva növeljük a Bacardi-Martini portfóliójának térnyerését és vezető szerepet töltsünk be a prémium alkoholok kategóriájában. Mindig is a fogyasztók álltak a tevékenységünk középpontjában. Ami lehetővé teszi számunkra, hogy feszegessük a határainkat és újabb innovációkat vezessünk be. Hogy a fogyasztók megismerhessék márkáinkat és ízletes koktéljainkat.” – mondta az együttműködésről Ilja Kustov, a Bacardi Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős vezetője. 

A megállapodás következtében a piacon meghatározó, a magyar fogyasztók által kedvelt prémium, illetve szuperprémium alkohol márkákkal bővíti választékát. Megerősítve ezzel pozícióját a hazai alkohol forgalmazó vállalkozások között. A portfólió frissítéssel a vállalat tovább fejlesztheti úgynevezett mixing stratégiáját is. Ennek lényege, hogy teljeskörű, a fogyasztási alkalmak széles skáláját lefedő választékából különböző termékkombinációkat kínáljon a fogyasztók számára. 

Összesen 9 márka és mintegy 60 termék érkezik a Coca-Cola HBC Magyarország portfóliójába. Szeptember elsejétől Bacardi rumok, Martini vermutok és pezsgők, Bombay Sapphire és Oxley ginek, Grey Goose vodkák, Patrón tequilák, a likőr kategóriában a St. Germain, a fogyasztásra kész alkoholos italok közül pedig a Bacardí Breezer termékek válnak elérhetővé a forgalmazó kínálatában. 

kinley

„A Coca-Cola HBC Magyarország 16 éve van jelen a prémium alkohol termékek piacán. Üzleti stratégiánk célja, hogy teljeskörű italgyártó vállalatként minden napszakban minden egyes felmerülő fogyasztási alkalomra megfelelő terméket kínálhassunk vevőpartnereink és fogyasztóink számára. A prémium alkoholok és kávé üzletágunk dinamikus fejlődésének köszönhetően meghatározó piaci szereplővé váltunk az elmúlt években. És arra törekszünk, hogy a jövőben vezető disztribútorként tekintsenek ránk. Büszkék vagyunk arra, hogy egy globálisan úttörő és kiváló minőségű alkohol márkákat tulajdonló vállalkozás magyarországi forgalmazó partnere lehetünk. Közösen azon dolgozunk majd, hogy a Bacardi-Martini termékek ismertsége és népszerűsége tovább növekedhessen a magyar fogyasztók körében.” – mondta el Vajda Márton, a Coca-Cola HBC Magyarország prémium alkoholokért és kávéért felelős portfólió vezetője. 

A változások következtében a Coca-Cola HBC Magyarország és a Campari Group között 2016-ban létrejött disztribútori szerződés 2022. augusztus 31-én megszűnt. A megállapodás lezárását követően az Aperol, Campari, Cinzano és Bulldog márkák nem képezik többé a Coca-Cola HBC Magyarország prémium alkohol portfóliójának részét. 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!