spot_imgspot_img
spot_img

Tóth Vera zenével fűszerezett kulináris meglepetése

-

Article Top Ad (AdSense)

A különféle vacsoraestek, melyeken ismert séfek mutatják be ételkölteményeiket, a vendéglátás egyik mai formája. Az ilyen eseményeken megannyi kulináris élményben lehet része a vendégeknek. Ha egyszerűen szeretnénk összefoglalni – fine dining, az az az étkezés élménye. Tóth Vera és párja ezt még tovább fejlesztette, hiszen saját borukkal és egy koncerttel is kedveskednek. Így egy tökéletes estét tölthetünk velük, ahol minden érzékszervünkre különleges élmények várnak.

Fotó: Tóth Vera
 • Hogyan jött az ötlet, hogy létrehozzatok egy ilyen különleges estet?

 • Egyszerűen adta magát a dolog. Zoli, a párom – már hosszú évek óta tevékenykedik a gasztronómia területén. Számomra teljesen természetes, hogy ebben segítek neki. Egy elég komoly életmódváltáson is túl vagyok, mely révén sokkal tudatosabban foglalkozom a testemmel, a mozgással és természetesen a táplálkozással. Az is egyértelművé vált számomra, hogy a jobb minőségű alapanyagok használatával csodálatos ételeket lehet készíteni. Nekünk van egy lakáséttermünk, amit már hosszú ideje építünk, ahol vacsoraesteket prezentálunk, és ezt most tovább is fejlesztjük.
Fotó: Tóth Vera
 • Van egy speciális címe az általatok megrendezett vacsoráknak: KisKoncertek, Nagy Borélmények. Hogyan képzeljük ezt el?

 • Ez a különleges est nagyrészt a páromnak, Pauli Zoltánnak köszönhető. Mint ismert gasztronómiai szakember, a Stílusos Vidéki Éttermiség egyik alapító tagja. Palkonyán, A Palkonyha, Panzió, Speiz tulajdonosaként már többször is bizonyította a gasztronómia iránti szeretetét és tudását. Nem is véletlen, hiszen ő is séf és egyben borász. Szívügyünk, hogy a különleges borok tökéletes kísérői egy est élményének. Táplálékot adunk testnek, a léleknek, amely által feltöltődhetünk. A gasztronómia, valamint a művészetek érzéki találkozása új dimenziókat nyithasson meg az értő közönség számára. Tehát egy egyedülálló estet kell elképzelni, tele meglepetésekkel.
Fotó: Tóth Vera
 • Miért döntöttetek egy fővárosi helyszín mellett?

 • Mivel évek óta hatalmas népszerűségre tettek szert az rendezvényeink, úgy döntöttünk, hogy nem csak nálunk, helyben, Palkonyán tartjuk meg a gasztro művészeti, “Palkonyha Pódium” névre hallgató gasztro művészeti estjeinket, hanem Budapesten is megrendezzük ezeknek az eseményeknek a továbbfejlesztett verzióját. Ezáltal a Várkert Bazárban ízelítőt kaphatnak az érdeklődők a minőségi zenéből és a remek borokból. Október 14-én táplálékot adunk a testnek és léleknek, egymásba fűzve az ízek, zamatok és dallamok különleges élményét. Kevesebben tudják rólam, hogy az énekléshez hasonló szenvedéllyel köteleztem el magam a minőségi gasztronómia és a finom magyar borok iránt is. Amit most ezen az eseményen megtapasztalhatnak a résztvevők.
 • Milyen élményekkel lehetnek gazdagabbak a vacsoraest résztvevői?

 • A csodálatos zene mellett egyedi ízekkel és borzamatokkal ismerkedhet meg a közönség. A minőségi borokhoz pompás kísérő falatokat párosítunk. Az est különlegessége abban is rejlik, hogy a gasztrokulturális élményekre nyitott vendégek elsőként öt neves pincészetek borászainak válogatott tételsorát kóstolhatják végig, a Várkert Bazár történelmi környezetében. A pincészetek hangulatát idézi a meghívott borászok minden bemutatott tétele. A csodás nedűkkel kezdjük, hiszen a Heimann család évek óta úttörő vörösbor-termelők, akik Szekszárd őshonos fajtáit, a kadarkát és a kékfrankost fogalmazzák újra, könnyed zamatokkal. Megismerkedhetünk Demeter Zoltán fantasztikus boraival, aki mindössze hét dűlőben gazdálkodik Tokajban, mégis megkerülhetetlen alakja a borvidék megújításának, különleges borait érdemes lesz megízlelni. Sauska Krisztián és Sauska Andrea elhozza nekünk Tokaj világszínvonalú, egyedi adottságait, pezsgőikkel remek válogatást összeállítva az estre. Jelen lesz tételeivel Pálffy Gyula pincészete, akiknél a szőlőművelés és borkészítés évszázados családi hagyományokon alapul. A Káli-medencében található, vulkanikus eredetű Fekete-hegy déli lejtőiről hozza majd el borait, és Rókusfalvy Pál a nagyhírű etyeki borvidékről kínálja majd csodálatos nedűit, válogatott gasztro falatok kíséretében.
Fotó: Tóth Vera
 • Az est különlegességei ezzel még nem érnek véget… Elárulhatjuk azt is, hogy a te saját borod is a poharakba kerül.

 • Igen, bemutatkozik Tóth Vera Gyémánt nevet viselő, új fehér borom is, amelyet Pálffy Gyulával álmodtunk meg. A fantasztikus tételek és a még fantasztikusabb ételek mellé, a Duka Laci Django Projektje szolgáltatja majd a megfelelő zenei hangulatot. A borkóstoló végén pedig hűen a szlogenünkhöz, „KisKoncertek, Nagy Borélmények” Saját zenekarommal adunk egy fergeteges koncertet, ezzel megkoronázva az estét.

  Fotó: Tóth Vera
 • Mi az, ami miatt ajánlanád ezt az estet?

 • Nem is kérdéses a dolog. Kiemelkedő kulináris élmény, egyedi borok kíséretében – ez már magáért beszél. Hozzá zenei aláfestés, ami még inkább emeli az est fényét. Annyit még megsúghatok, hogy lesz egy különleges sztárvendégünk, de ez meglepetés.

Borturizmus, az utazás és gasztronómia találkozása

Fergeteges Borfesztiválon vagyunk túl

 

 

 

 

 

 

 

FRISS CIKKEINK

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!