spot_imgspot_img
spot_img

Bocuse d’Or magyar döntő, Dalnoki Bence fogja képviselni hazánkat

-

Article Top Ad (AdSense)
Tegnap lezajlott a Bocuse d’Or magyar döntője a Hungexpo területén. Nagyszerű hangulatban zajlott a verseny és gyönyörű ételek készültek.
Dalnoki Bence nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét
Bíró Lajos pedig az Akadémia új díját, az Életmű-díjat vehette át
hal
Fotó: Fekete Antonio/Magyar Bocuse d’Or Akadémia
Dalnoki Bence hal

Magyar döntő

Október 21-én került megrendezésre a Bocuse d’Or magyar döntője. A versenyt a Hungexpón területén történt, egy teljesen új „arénában” A megmérettetésen nem kisebb tétje volt, mint az, hogy jövőre ki fogja hazánkat képviselni az európai válogatón. Négy szakács indult a versenyen és dolgozott a boxokban. A versenyen hazánk legnagyobb és legismertebb séfjei, a szaksajtó képviselő és rengeteg érdeklődő vett részt.
főzés
Fotó: Valuska Gábor
Az idei verseny egy nagyon komoly munka kezdetét is jelenti, hiszen Magyarországon fogják megrendezni újra az európai válogatót! A felkészülésre és az európai méretű rendezvény szervezésére már csak néhány hónap áll rendelkezésre. A Bocuse d’Or európai döntőjére, március 22-én kerül sor.

Versenyfeladat

A versenyzőknek már a megszokott feltételek mellett, két étel elkészítése volt a feladat. Egy hal- és egy húsételt kellett prezentálniuk a szakmai zsűri részére.
A halétel kötelező alapanyaga a balatoni sudár ponty volt, amelyből éttermi stílusú tányért kellett készíteni, melyet két szervizben várt el a zsűri. A haltányér kötelező eleme a bezdáni pirospaprika is volt.
Fotó: Valuska Gábor
A hústéma kötelező alapanyag a mangalica volt, a szakácsok teljes állat bármely részét felhasználhatták. További kötelező elem volt a tarja és a nyelv is. A legalább három különböző köretnek és legalább egy mártásnak kellett szerepelnie. A csapatok reggel egy meglepetés alapanyagot is kaptak, ez a snidling volt.
hús
Fotó: Fekete Antonio/Magyar Bocuse d’Or Akadémia
Dalnoki Bence hústányér

Bocuse d’Or magyar döntőjének versenyzői

A döntőben négy kiváló szakács szerepelt. Az első boxban Huszár Tibor, a nyírbátori Kakukk Étterem kreatív séfje foglalt helyet. A másodikban Kelemen Roland, a múltkori hazai döntő második helyezettje, a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua-Sol séfje versenyzett. A harmadikban Dalnoki Bence, míg a negyedikben Adamek Balázs, a székesfehérvári Diófa Étterem konyhafőnöke dolgozott.
hal
Fotó: Fekete Antonio/Magyar Bocuse d’Or
Akadémia Dalnoki Bence hal

A magyar döntőjének zsűrie

A Hungexpo vadonatúj rendezvénytermében megrendezett versenyen a szakma kiválóságai foglaltak helyet a zsűriben.
A kóstolózsűri tagjai a következők voltak: Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, Bíró Lajos, Erdei János, Tiago Sabarigo, Rácz Jenő, Sárközi Ákos, Barna Ádám és Jahni László.
séfparádé
Fotó: Valuska Gábor Séfparádé
A konyhai zsűriben Széll Tamás, Lutz Lajos, Vajna Tamás, Nyíri Szása, Segal Viktor és Harmath Csaba
A versenyt a már megszokott módon két gasztronómiában szakavatott szakember celebrálta. A kiváló hangulatról Jókuti András és Gianni Annoni gondoskodott.
műsorvezetők
Fotó: Valuska Gábor A kiváló hangulatról Jókuti András és Gianni Annoni gondoskodott.

Helyezések és díjak:

  1. Dalnoki Bence és Nyikos Patrik

  1. Kelemen Roland és Fodor Noel
  2. Adamek Balázs és Kocsis Marcell
A legjobb csapat díja: Dalnoki Bence és Nyikos Patrik
A médiazsűri különdíja: Dalnoki Bence
A Legjobb commis: Fodor Noel

Idén első alkalommal adtál az Életmű-díjjat

életműdíj
Fotó: Valuska Gábor Életmű-díj : Bíró Lajos
ÚJ DÍJ egy új kezdeményezés is a haza gasztronómia kiemelkedő személyiségeinek. Ettől az évtől minden magyar döntő alkalmával kiosztják, kiosztásra fog kerülni!

Éetmű-díj : Bíró Lajos étteremtulajdonos, séf, gasztroszakember kapta!

 

Forrás : Magyar Bocuse d’Or Akadémia

Fotó: Valuska Gábor, Fekete Antonio/Magyar Bocuse d’Or Akadémia

Európai Friss Program-Lendület és egészség

A KÖZÉTKEZTETÉS mint szakmai versenyszféra

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!