Ezt is megértük: még idén érkezik a villanyos BMW M modell

-

A BMW sem tétlenkedik, miközben a Porsche és a Mercedes is gurított valami újat az elektromos kocsik szegmensében. A M részleg főnöke ugyanis bejelentette, még 2021-ben bemutatják az első elektromos modelljüket.

A Porsche és a Mercedes is a belépőszintre gyúrt a napokban. A Taycan negyedik, hátsókerekes kivitele a legolcsóbb (83 520 euró, mintegy 30 millió forint) a palettán, míg a Mercedes EQA egy kompakt crossover 486 kilométeres hatótávval, és kezdetben csak elsőkerék-hajtással lesz elérhető. A BMW sem akar kimaradni a jóból – pontosabban az M részleg -, és közölték, még idén lépnek.

Minden jel szerint nem egy hardcore M kocsiról beszélhetünk, hanem a hamarosan bemutatkozó i4 sportosabb kiviteléről – természetesen morcosabb külsővel, az elmaradhatatlan M emblémával. Az M érzés teljesen új manifesztációja nem meglepetés, elvégre a sportrészlegnek is igazodnia kell a BMW és az autóipar által vett irányhoz, ráadásul legutóbbi, The Drop című marketingfilmjükben egy töltőállomást is felállítottak a képzeletbeli M Town utcáján.

A számok egyelőre őket igazolják. Pandémia ide vagy oda, jól sikerült a 2020-as év a független cégként operáló vállalat számára. 144 218 gépjárművet értékesítettek tavaly, ami 6 százalékos növekedésnek felel meg. Ebben kulcsszerepe volt olyan típusoknak, mint az új X5 M és X6 M, vagy éppen az ezek ellenpólusaként is tekinthető M2 CS.

Fotó: BMW Magyarország

Magyarországon a 3-as BMW-t vették a legtöbben

Tavaly a BMW legnépszerűbb modellje Magyarországon a 3-as sorozat volt 543 darabbal, melyet az X5 (482 db), az X3 (344 db), az 5-ös sorozat (334 db), a 2-es sorozat (330 db) és az X6-os (286 db) követett, derült ki a BMW Magyarország közleményéből.

Ami a plug-in hibrideket illeti, a legnépszerűbbek a BMW X5 45e (122 db), a 330e (120 db) és az 530e (99 db) modellek voltak. A plug-in hibridek a magyarországi BMW Group értékesítés 14%-át tették ki 2020-ban. Jól mutatja a plug-in hibridek népszerűségét, hogy a BMW 5-ös sorozatának legnépszerűbb modellje tavaly az 530e volt (január-novemberi adat), melyet az 520d és 530d modellek követtek.

Süsd meg magadnak…

Pulykasütésre is jó lesz a Hyundai új elektromos autója

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!