spot_imgspot_img
spot_img

Az érzés, amikor egy BMW M4 a dobogó csúcsa a győzelem után

-

Article Top Ad (AdSense)

Már önmagában az is nagyon nagy szó, ha megszerzed karriered első MotoGP-győzelmét. Arról nem is beszélve, ha a serleg és a kitörölhetetlen emlék mellé egy új BMW M4 kulcsait is megkapod.

A gyorsaságimotoros-vébé Ausztriában állomásozott múlt hétvégén (is), ahol a BMW M által szponzorált Stájer Nagydíjat tartották BMW M Grand Prix of Styria néven. Köszönhetően a koronavírusnak, a MotoGP-ben is átszervezett naptárral dolgoznak, így Ausztriában egymást követték a nagydíjhétvégék. A BMW számára több szempontból is fontos esemény volt: névadóként álltak az esemény mögé, leplezték a bajnokság új biztonsági kocsiját, amihez a BMW M8 Gran Coupe adja az alapot, valamint a bajorok biztosították az „extra jutalmat” a futamgyőztes számára.

Fotó: BMW AG

A győzelmet pedig nem más, mint Miguel Oliveira szerezte meg múlt vasárnap a Tech3 csapattal – ráadásul karriere során először állhatott fel a dobogó csúcsára a MotoGP-ben. Ami talán még extravagánsabb, hogy a portugál motoros lecsapott a lehetőségre, és a jutalmat szimbolizáló BMW M4 prototípus tetejére is felállt. Ugyanis a helyszínre szállított és álcafestésbe bújtatott M4 nem egy szériaérett autó, hanem prototípus.

Annyira új, hogy még nem is kapható

Mindez természetesen részletkérdés. Oliveira a későbbiek folyamán megkapja majd a valódi M4-et és annak kulcsait, addig pedig abban a megtiszteltetésben lehetett része, hogy elsők között vezethette az autót. A kulcsot Markus Flasch, a BMW M GmbH CEO-ja adta át jelképesen, majd együtt mentek el egy körre a Spielbergben található pályán.

Fotó:BMW AG

„Wow, lenyűgöző”- lelkendezett Oliveira. „Teljesen odavagyok, hogy én lehetek az első versenyző a MotoGP-ben, aki ilyen különleges díjat kap. Itt ismertem meg a Red Bull Ringen az új BMW M4-et, és már alig várom, hogy meglegyen a sajátom. Szeretném megköszönni a BMW M-nek ezt a különleges díjat.”

Oliveira nagyon elégedett volt a kocsival a próbakör után, kiemelve az erős fékeket és az ütős sorhatost. Az új M4 ősszel fog bemutatkozni, és a képek alapján nem kérdés, megkapja az igen megosztó óriásveséket. A rajongók számára örömteli és hiánypótló hír, hogy nemrég bejelentették, fejlesztik és már tesztelik is az M3 Touringot.

Fotó: BMW AG

Markus Flasch hozzátette, a kocsi annyira új, hogy még nincs is a piacon, ezért a győztesnek várnia kell egy kicsit, mire birtokba veheti. „Ugyanakkor biztosa vagyunk, hogy sok örömet fog okozni neki – amint azt az első tesztvezetés is bebizonyította röviddel a futam után”.

Miguel Oliveira a BMW M4 tetején (Fotó: BMW AG)
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!