A BMW-k is beszállnak az ünnepi köszöntésbe (videó)

-

Menő ötlettel rukkoltak elő a fejlesztők Münchenben a tulajdonosok számára, ugyanis karácsonyi és újévi animáció dobhatja fel őket az autójukban.

A fehér karácsonyról és a hidegtől kipirosodott arcról jó ideje lemondhatunk, de a technológiában (szinte) mindig bízhatunk. Tudják ezt a bajor márkánál is, és némi kreatív ötletelés után megalkották a digitális köszöntést.

Ennek egyik formája, hogy december 31. és január 7. között egy ünnepélyes animációt küldenek a legfrissebb operációs rendszerrel felszerelt BMW modellek központi kijelzőjére, az újévi köszöntőt pedig megfelelő zenei aláfestés és látványosra komponált hangulatvilágítás kíséri.

Fotó: BMW AG

Az újévi köszöntő mindegyik, megfelelő felszereltségi szinttel rendelkező BMW modellben elérhető lesz 2021 első hetében (az érintett piacokon). Az autó indításakor az animáció automatikusan felugrik a központi kijelzőn – legfeljebb három egymást követő alkalommal –, az üzenetre kattintva pedig azonnal elindul a teljes képernyőre megtervezett újévi köszöntő, a fedélzeti audio- és hangulatvilágítási rendszernek köszönhetően ünnepélyes háttérzene, illetve látványos fényjáték kíséretében. Az autó az első három indításkor automatikusan ajánlja fel a vezetőnek az újévi üzenetet, amely megtekintést követően a központi operációs rendszer Üzenetek menüpontjában továbbra is elérhető marad.

Ha nagyon hiányoljuk az animációt, akkor manuálisan is előhívhatjuk azt a BMW Intelligent Personal Assistant közbenjárásával („Hey BMW, Happy New Year”), vagy akár a központi operációs rendszer Jármű menüpontjában egy hétig elérhető alkalmazáson keresztül.

A kiválasztott piacokon a digitális karácsony „sem marad el”. A karácsonyi animáció működési elve a fentiekkel megegyező (ebben az esetben „Hey BMW, Merry Christmas” a parancsszó) és december 24-30. között lesz elérhető a megfelelő felszereltségű modellekben.

A fentiekhez nem kell más, min a BMW központi operációs rendszerének legújabb, 7.0 verziója (2020/07. havi vagy újabb szoftver), és a kezdeményezésben résztvevő 41 ország valamelyikében tartózkodni.

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!