Beoltják a pedagógusokat az iskolanyitás előtt

-

A nyitást az oltási számok alapján tervezik, de a jelenlegi számok alapján még nem lehet enyhíteni.

„Áprilisban szeretnénk egy nagyon nagyot előre lépni”. Ehhez az szükséges, hogy megérkezzenek a vakcinák. A nyitást az oltási számok alapján tervezik meg, de a jelenlegi számok alapján még nem lehet enyhíteni – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Április 12-én vagy április 19-én nyithatnak ki az óvodák, iskolák, attól függően, hogy az oltottak száma Magyarországon mikor éri el a 2,5 milliót.

Az üzletek nyitásának szabályozása még egyeztetés alatt áll. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara olyan szabályozásra tett javaslatot, amely minden üzletre azonos elvek alapján vonatkozna: tíz négyzetméterenként egy vásárló vagy vendég tartózkodhatna benne. A miniszter aggódik, hogy ez a húsvét előtti időszakban hosszú sorokhoz vezetne.
Az érettségiket hagyományos módon tartják meg május végén, amennyiben jól halad az oltás és megfelelőek a járványügyi adatok.
 Egyelőre a regisztrált idősebb, 65 év feletti korosztály oltása zajlik. Ha egy háziorvos mindenkit beoltott, aki a praxisában hozzá tartozik, akkor semmi nem gátolja meg, hogy fiatalabbak is elkezdjen oltani.
Korábban nemzetközileg megállapodás volt arról, hogy nem kaphatnak oltást a kismamák, ezt felülvizsgálják.

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!