Bella Ramsey: a lány, aki meghódította a világot

-

Alig néhány epizód után a The Last of Us azonnali slágerré vált, a két sztárjával együtt, Pedro Pascallal és a fiatal Bella Ramsey-vel. De mit tudhatunk a lányról, aki jelenleg lázban tartja a fél világot?

Bella Ramsey játssza Ellie-t a The Last of Us-ban, a Joelt alakító Pedro Pascal oldalán. Azt már tudjuk, hogy fenomenális ebben a szerepben, és kiváló színésznő. De mit tudhatunk még róla?

A jelenleg 19 éves fiatal sztár, Isabella May Ramsey 2003. szeptember 30-án látta meg a napvilágot. Az angliai Nottinghamben született és nőtt fel. Négy évesen kezdett el színészkedni, és korán elkezdett leckéket venni előadóművészetből. Kora ellenére Ramseynek meglehetősen lenyűgöző filmográfiája van. Első ikonikus szerepe után játszott a Botcsinálta bosziban, ő volt Lorna Luft a 2019-es Judyban és ő alakította Birdy-t a 2021-es Catherine Called Birdy-ben. De melyik volt az ikonikus szerepe?

Mindjárt megtudod, jó néhány másik érdekesség mellett:

Nembináris és genderfluid

A New York Timesnak azt mondta: „Csak egy ember vagyok. Nem igazán szeretem a nemi hovatartozás kérdését.” Azt is bevallotta, hogy jól esik neki, ha fiúként hivatkoznak rá, de alapvetően igyekszik nem megnevezni a nemét, és ha valamilyen dokumentumot kell kitöltenie, lehetőség szerint a nembinárist adja meg. Még egy Instagram-bejegyzésben is megköszönte a The Last of Us stábjának, hogy egy olyan biztonságos teret teremtettek a számára, ahol önmaga lehetett.

Ismerős lehetett a Trónok harcából

Leginkább Lyanna Mormont szerepéről volt eddig ismert a Trónok harcából. 13 évesen szerepelt először a sorozatban, és ez volt élete első szerepe. Bella először az iskolakezdés után tudta meg, hogy megkapta a Trónok harca szerepet, és a hírt egy egész évig titokban kellett tartania az évad megjelenéséig.

Mindig is színész szeretett volna lenni, de…

Egy 2016-os interjú során azt mondta: „Mindig is tudtam, hogy [színész] akarok lenni.” De azt is elárulta, ha nem színész lenne, szívesen foglalkozna fogyatékkal élő gyerekekkel. Azt mesélte a LeftLionnak: „Speciális igényű gyerekekkel dolgoznék, és színházat csinálnék velük. Táncolnánk, énekelnénk, színészkednénk, és biztonságos teret teremtenék számukra, hogy azok legyenek, akik.”

Mentális betegséggel küzdött

2017-ben megkapta Mildred Hubble szerepét a Botcsinálta boszi című gyereksorozatban, de 3 évad után otthagyta a sorozatot, hogy a mentális egészségére összpontosítson. Még 2018-ban diagnosztizáltak nála anorexiát, és azóta szívesen beszél az étkezési zavarral kapcsolatos tapasztalatairól.  Azt is elmondta, hogy hite és családja hatalmas szerepet játszottak a felépülésében.

Tehetséges zenész

A színészet mellett Bella tehetséges zenész is. A Hilda animációs sorozat főszereplőjének a hangját kölcsönözte, sőt  „The Life of Hilda” című dalt is ő készítette. Az Instagramon Bella megosztott egy rövid klipet arról, ahogy előadta a dal korai verzióját, miközben gitározott. Bella készítette a „Birdy Song”-ot is a Catherine Called Birdy című filmhez.

Nem szeret mások előtt sírni

Azt tervezte, hogy hétről hétre megnézi a The Last of Us-t, méghozzá egyedül a hálószobájában, mert nem tud mások jelenlétében sírni. Azt mesélte, hogy szeretné újra átélni Joel és Ellie kapcsolatát, akárcsak a forgatáson.  „Nem igazán tudok sírni mások mellett, így ha először nézem meg a családommal vagy a barátaimmal, egyszerűen nem fogom azt érezni, amit éreznem kell” – magyarázta.

Ennél a pontnál azt is megemlítette, hogy örökké” lenne Ellie, ha a The Last of Us-t még több évadon keresztül futna.

forrás: buzzfeed.com

Pedro Pascal: ki ez a szexi pasi, akiért megőrül a fél világ?

Alan Rickman, a filmvilág legszerethetőbb gonosza

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!