spot_imgspot_img
spot_img

Balatoni szórakozás, kicsit másképp! 5. rész – Lillalulla, falusi vendégasztal és gasztroporta

-

Article Top Ad (AdSense)

A balatoni nyaralás sokkal színesebb is lehet, mint a hagyományos fürdőzés és lángosevés. A magyar tenger számos kevésbé ismert, ám annál különlegesebb kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget kínál. Cikkünkben a déli partról és vonzáskörzetéből mutatunk be néhány kihagyhatatlan programot, ha a tóhoz ellátogatva nemcsak strandolni szeretnénk, hanem új élményekkel is gazdagodnánk.

Lillalulla, falusi vendégasztal és gasztroporta – Lulla

Zamárditól nem messze, a saját kertjükben megtermelt alapanyagokból készít házias vacsorát a vendégház szívélyes tulajdonosa, egyben névadója, Lilla, valamint párja, Csaba, akik hangulatos, falusi otthonukban várják a vendégeket. Nem „kötelező”, ám nagyon jó mulatság részt venni a vacsora előkészületeiben, a házigazdákkal együtt szedni a paradicsomot, a zöldségeket, a gyümölcsöket, a tésztához való finomságokat.
Amit Lilláék nem tudnak a saját kertjükben megtermelni, azt igyekeznek a környékbeli kistermelőktől beszerezni, például a szarvasgombát vagy a kecskesajtot. A modern és a falusias konyha keverékét kínálják bisztró stílusban, például spenótos quiche-t és mángoldos szélesmetéltet. Az ételek egy része kemencében készül, és grillfogások is szerepelnek az étlapon. Mindezt az élményt barátságos, falusi környezetben élhetjük át a Balatontól csak néhány kilométerre. A program sok városi ember számára jelenthet a megszokottól eltérő kikapcsolódást. Lilláék sötétedés után gyakran csillagászati bemutatót rögtönöznek a vendégeknek. Ha nem akarunk lemaradni a nyári csillagos ég varázslatos látványáról, külön is kérhetjük erre a házigazdákat.
A szezonhoz igazított menüsor a három hónapos téli szünetet kivéve mindig elérhető, ám legalább két nappal korábban be kell jelentkezni.

 www.lillalulla.hu
Facebook/ lillalullavendeghaz
Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!