spot_imgspot_img
spot_img

Balatoni szórakozás, kicsit másképp! 4. rész – Szarvasgomba-vadászat

-

Article Top Ad (AdSense)

A balatoni nyaralás sokkal színesebb is lehet, mint a hagyományos fürdőzés és lángosevés. A magyar tenger számos kevésbé ismert, ám annál különlegesebb kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget kínál. Cikkünkben a déli partról és vonzáskörzetéből mutatunk be néhány kihagyhatatlan programot, ha a tóhoz ellátogatva nemcsak strandolni szeretnénk, hanem új élményekkel is gazdagodnánk.

Szarvasgomba-vadászat – Somogyegres

Magyarországon a szarvasgomba-szezonban, nyár elejétől tél végéig hét különféle faj gyűjthető. Hogy melyik időszakban melyiket szedhetjük, azt jogszabály határozza meg. A szabadon gyűjthető fajokból a külső-somogyi régióban négy is megtalálható, de ebből csak kettő kereskedelmi mennyiségben: a nyári és téli szarvasgomba.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ERDŐKERT (@erdokert) által megosztott bejegyzés

Vrancsik Tibor gombaszakellenőr szervezésében főként a Koppányvölgy Natúrpark területén vehetünk részt szarvasgomba-vadászaton. Ez a hazánkban még kevésbé ismert kikapcsolódás egy könnyű másfél-négyórás erdei túrát jelent, melyen szakképzett vezető és az erre a feladatra kiképzett, Leeloo nevű németjuhász-labrador keverék kísér minket, aki már 14 hetesen megtalálta az első gombáját. Az élményprogram keretében sok mindent megtudhatunk a szarvasgomba-fajokról, a gyűjtésükről és felhasználásukról. A résztvevők – az összeszedett gomba mennyiségétől és minőségétől függően – egy kóstolónyi finomságot haza is vihetnek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ERDŐKERT (@erdokert) által megosztott bejegyzés

A szezonban előre egyeztetett időpontokban és helyszínekről indul a túra, akár naponta is.

www.erdokert.hu, FB/Instagram

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!