spot_imgspot_img
spot_img

Az Ukrajnába irányuló hívásokat és a roamingot is ingyenessé tették a telefonszolgáltatók

-

Article Top Ad (AdSense)

Az ukrán-orosz helyzetre való tekintettel döntött így először a Magyar Telekom, majd ezt követően a Vodafone és a Telenor Magyarország is hasonló bejelentést tett. 

A Telekom Magyarország közleménye szerint díjmentessé teszik az Ukrajnában tartózkodó ügyfeleik adathasználatát, és nem számolnak fel költséget a hang és sms roamingre sem. A kialakult helyzetre való tekintettel a Magyarországról ukrán alapdíjas telefonszámokra irányuló nemzetközi hívások díját szintén nem számolja fel ügyfeleinek a hazai szolgáltató. A bejelentés szerint a kedvezmény visszamenőleg, február 1-jétől érvényes, visszavonásig.

„Az Ukrajnában kialakult helyzetre tekintettel a Telekom ügyfelei 2022. február 1-től (visszavonásig) ukrajnai roaming partnerhálózatokon forgalmazott roaming díjait, beleértve az alapdíjas hanghívásokat, az alapdíjas SMS-eket és a mobilinternet forgalmat, teljes mértékben, összeghatár nélkül jóváírja annak érdekében, hogy a hozzátartozóikkal történő kommunikációjukat támogassa.” – írják közleményükben.

A Vodafone Magyarország is bejelentette, hogy a szolgáltató minden Ukrajnában tartózkodó lakossági ügyfelének díjmentessé teszi a roamingot, az SMS-, adat- és hívásforgalom esetében egyaránt. A díjmentes forgalmazás Magyarországra indított hívásokra és SMS-ekre, valamint az Ukrajnán belüli forgalmazásra vonatkozik.

A Telenor Magyarország – ami március 1-től Yettel – szintén csatlakozott a kezdeményezéshez, tegnaptól a Telenor Ukrajnában tartózkodó ügyfeleinek is jóváírják az adat, hang és SMS roaming díjait. Ezen kívül a Magyarországról Ukrajnába indított hívások is díjmentesek lesznek az ügyfeleknek.

Forrás: 24.hu, Penzcentrum.hu

A világsztár, Sean Penn Ukrajnába utazotta a háborúról tudósítani

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!