Az új Kilenc- Egy klasszikus és kreatív bármenü

-

Szeptember 13-án zajlott a Blue Fox The Bar új signature koktélmenüjének sajtóbemutatója. A hazai bárvilág elitjébe tartozó és nemzetközi szinten is egyre elismertebb Blue Fox a pandémiát követően újabb izgalmas és kortárs koncepcióval várja a vendégeket. A budapesti Kempinski Hotel Corvinus Budapest bárjának csapatát immár Szabó Ádám bármenedzser irányítja, aki kollégáival együtt alkotta meg a következő év kilenc Blue Fox-koktélkülönlegességét.

A korábban jellemző extra látványvilág és prezentációközpontú tálalás helyett mára a minimalista, elsősorban az ízekre koncentráló koktélok kerültek előtérbe. A világtrendek is egyértelműen azt mutatják, hogy fontos az átgondoltabb alapanyagválasztás, a felelősségteljes felhasználás, és a minél kevesebb pazarlás. A zero waste elvek megmutatkoznak az új koktéllap koncepciójában is, a bárcsapat célja az volt, hogy az italokba kerülő zöldség-gyümölcs alapanyagokat szinte teljes mértékben hasznosítani tudják.  

Ez azonban még inkább kreativitásra ösztönözte a szakembereket, és Ádámék alkotómunkájának köszönhetően kilenc új, igazán egyedi ízvilágú, elegáns koktél került a bármenübe. Köztük ismert klasszikusok, mint például a Negroni, a Naked and famous vagy a Bloody Mary újító verziója a Blue Fox The Bar csapatának elképzelése alapján. A gasztronómia is erőteljesen inspirálta a signature italokat, a legmodernebb konyhatechnológiákra is szükség van például egy Naked and famous elkészítéséhez, és a Popcorn Sour popcorn-szirupját a világhíres Noma étterem receptje ihlette. Természetesen ezekhez az italokhoz olyan bárételek választhatók az ÉS Bisztró csapatának köszönhetően, melyek stílusokat és ízvilágukat tekintve is tökéletesen illenek a koncepcióhoz. 

A signature italok mellett továbbra is megtalálhatók a klasszikus kedvencek mind a koktélok, mind a párlatok tekintetében. Igazi ritkaságok és szuperexkluzív tételek is szerepelnek a kínálatban, de ismét egyre keresettebbek a minőségi pálinkák is, nemcsak a külföldi vendégek körében. A pandémia időszakában – amikor lehetőség volt a nyitvatartásra – nőtt az érdeklődés a hazai italrajongók részéről is. Egyre több magyar törzsvendég érkezik a Kempinskiben található, az Erzsébet térről külön bejárattal rendelkező koktélbárba. Csütörtöktől szombatig élőzene van, vagy DJ is játszik, stílusos bárhangulatban élvezhetők az esték a pult mellett vagy az asztaloknál ülve.        

BLUE FOX THE BAR – SIGNATURE KOKTÉLMENÜ  

Arrangement 

A trópusi ízvilágú frissítő koktél összetevői tökéletes harmóniában illeszkednek egymáshoz. Az aperolban hidegen áztatott rooibos tea kesernyéssége kiegészíti a maracuja és a citrusgyümölcsök savanykás jegyeit és a vanília édességét. 

Bloody Mary 

Bármilyen egyszerűnek tűnik is, szerintük ez a koktélkönyvekben az egyik legösszetettebb és legváltozatosabb ital.  Mindenkinek van kedvenc verziója vagy hozzátesz egy különleges alapanyagot. A fokhagyma és a paprika magyar ízeit dél-amerikai fafüstön szárított jalapeño paprikával, spanyol olajbogyóval és a világ minden tájáról származó fűszerekkel ötvözve hozták létre ezt a karakteres kozmopolita koktélt. 

Coffee negroni 

Olaszország sok mindenről híres, de a bártendereknek és koktélimádóknak ezekből a két legfontosabb a kávé és a negroni. Amikor a mesterien kiegyensúlyozott hidegen főzött kávélikőr találkozik a Campari keserűségével, az Antica Formula édességével és a gin növényi összetevőivel, akkor megszületik a kávét szeretők tökéletes aperitifje. 

Dill with it 

Az uborkás martini méltán közkedvelt, hiszen olyan összetevőkből áll, amelyek sokaknak ízlenek. Ebben a verzióban hozzáadnak egy kis frissítő kaprot és paradicsomvizet – így még izgalmasabbá téve a balzsamos nyári éjszakák italát. 

Go bananas 

A nyárra gondolva hirtelen jött egy őrült ötletük. Mi lenne, ha a banános daiquirit egy kis ázsiai csavarral megbolondítanák? Ne ítélj az első benyomás alapján! Az ananász rum, a házi készítésű banánszirup, a citrusfélék és a miso paszta továbbra is tökéletes mix minden koktélrajongó számára.  

Mr. White 

Az ízek olyan kombinációja, amely még a nagy Lebowskit is leverné a lábáról. A vodka továbbra is vodka, de a kávé helyett hidegen párolt kávélikőrt használnak, csipetnyi Chambord-ral, amit krémes Chambord habbal koronázunk meg, hogy még vonzóbbá tegyük. De nem csak bowlingozóknak ajánlják, hanem mindenkinek, aki készen áll erre a megújult klasszikusra. 

Naked and famous 

A legjobb ráhangolódás a mezcalra. A titka az Aperolba áztatott rooibos, a Chartreuse fűszernövényes karaktere, a mezcal füstössége és a citrusok savanykássága. Ez a klasszikus soha nem megy ki a divatból. Ők azért adnak hozzá rooibos teát is, hogy biztosak legyenek benne, mindenki megkedveli a mezcalt és ami még fontosabb, a régi nagy klasszikusokat. 

No Thyme to die 

Egy ital, amelyet még Vesper Lynd is biztosan értékelne egy meleg nyári napon. Nem olyan magas az alkoholfoka, mint azé a martinié, ami neki készült, de rendkívül kifinomult ital. Lillet Blanc alapú, kiegyensúlyozott long drink, a bergamott enyhe savanykásságával, édes vaníliával, kesernyés cseresznyével és egy csipetnyi kakukkfűvel. Ez a koktél a legjobb társaság egy éjszakára, akárcsak Mr. Bond. 

Popcorn Sour 

A mozik és a bárok hasonlítanak abban, hogy a vendég azért fizet, hogy magasabb minőségben kapja azt, ami otthon is elérhető lenne. Ezzel a pikáns, újragondolt whisky-sourral csodálatos déjà vu élményben lesz részed.  A kukorica és a rozs whisky tökéletes egyensúlya, a lágy pattogatott kukorica szirup és az élénk citrusfélék teszik a sourt méltóvá arra, hogy reprezentálja azt a csodát, ami a koktélokban rejlik: valami ismerős, de mégis egészen más, ettől izgalmas. 

ízvilág
“Fotó: Envato Elements”

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!