Az LG megmutatta, hogyan képzeli el a jövő otthonát

-

Az LG Electronics (LG) a 2020-as IFA-n egy, a korábbi kiállításokon soha nem látott felhasználói élménnyel jelentkezett. Az gyártó technológiai vezetője, Dr. I.P. Park hologram formában lépett a színpadra, hogy az  “Otthon lenni jó” (Life’s Good from Home) névre keresztelt jövőképér beszéljen. Víziója a legtöbbet hozza ki az otthonléthez kapcsolódó három alapértékből, a törődésből, a kényelemből és a szórakozásból.

„A jelenlegi rendkívüli idők bizonytalanabbá tettek minket a jövővel kapcsolatban” — jegyezte meg Dr. Park. „Az LG-nél azonban úgy gondoljuk, ez egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy valódi változásokat idézzünk elő azzal, hogy új értelmet adunk az otthon töltött időnek. A világ egyik vezető gyártójaként most még elkötelezettebbek vagyunk az olyan új termékek és szolgáltatások kifejlesztése, valamint a korábbi megoldásaink továbbfejlesztése mellett, amelyek valóban javítják a vásárlók életminőségét.”

A vállalat mesterséges intelligencia-platformja, a ThinQ folyamatosan fejlődik és megújul, hogy új szolgáltatásokkal, megoldásokkal és üzleti modellekkel élen járjon ebben a változásban. „Az LG ThinQ a motorja a mindennapi életet gazdagító megoldásainknak” — mondta Dr. Park, miközben bemutatta, hogyan kínál a megújult  ThinQ alkalmazás egy, a terméktámogatásról egészen a napi bevásárlásig terjedő, felhasználóközpontú élményt. Az alkalmazás használatával az AI-alapú Proactive Customer Care (PCC) ügyfélszolgálati megoldás folyamatosan figyeli a készülékek üzemállapotát, és szükség esetén karbantartási tippeket vagy javítási tanácsokat ad a felhasználónak.

A gyártó élen jár az otthon falain túlmutató innovációk terén, és számos olyan technológiába invesztál, amelynek célja a mindennapi életminőség javítása. Az LG CLOi robotkínálata a távolságtartást segítve biztonságos lehetőséget kínál a szolgáltatásnyújtásra az éttermekben és kórházakban — 2020. júliusa óta a CLOi kiszolgálóróbotok (ServeBots) Dél-Korea néhány közösségi helyszínén már munkába is álltak. A robotika terén úttörő vállalatként a cég a CLOi platformra építve, az automatizált vezetésre, a helyzetanalízisre és a mozgásszabályozásra fókuszálva kívánja bővíteni robot-ökoszisztémáját, és célként fogalmazta meg, hogy a piac növekedését szolgáló élvonalbeli termékek kifejlesztéséhez szükséges időt is lecsökkenti. Dr. Park beszédében azt is kifejtette, hogy a nyílt forráskódú Robot Operációs Rendszer (Robot Operating System, ROS) 2-vel kompatibilis CLOi 2.0 az emberi interakció hatékony helyettesítője lehet.

A gyártó digitális transzformációs erőfeszítéseinek részeként egy távoli hozzáférésű egészségügyi menedzsmentmegoldást is fejleszt. „A mesterséges intelligencián keresztül könnyen és sokkal precízebben, napi 24 órában felügyelhetjük a páciensek egészségi állapotát.” — mondta Dr. Park. „Nemrégiben Koreában sikeresen lebonyolítottunk egy kísérleti projektet a Szöuli Nemzeti Egyetemmel, amely során mesterséges intelligencia alkalmazásával javítottuk a krónikus betegségben szenvedő betegek monitorozását és ellátását.”

Dr. Parkot Dr. Kim Kyung-ho, a vállalat üzleti megoldások divíziójának európai ügyvezető alelnöke követte a színpadon, aki a ThinQ Home nevű projektet mutatta be. A koreai Szilícium-völgyként ismert dél-koreai Pangyo városában a ThinQ Home egy tényleges élettérben kialakított teljeskörű otthoni megoldás, amely jól demonstrálja az  „Otthon lenni jó” (Life’s Good from Home) nevű víziót a jövő ideális lakásáról, amely biztonságosabb és kényelmesebb életmódot kínál a vállalat legújabb készülékeinek és informatikai technológiáinak segítségével.

Koreában Dr. Park személyesen vezette végig az IFA közönségét az LG ThinQ Home installáción, és bemutatta a Home Concierge nevű elektronikus lakájt: egy olyan okostükröt, amelyen keresztül kényelmesen és teljeskörűen vezérelhetők és felügyelhetők az otthoni eszközök, valamint a háztartás energiafelhasználása egy korszerű energia panel segítségével. A lakás elektromos autó töltőállomásához csatlakoztatva a csúcstechnológiás panel segítségével a tulajdonosok távolról tölthetik és felügyelhetik elektromos autójukat.

A holografikus médiaesemény mellett videók is  illusztrálják a gyártó otthoni innovációkra vonatkozó elképzeléseit. Az egyik videón különleges vendégszereplőként a K-pop sztár Henry Lau vezeti körbe az érdeklődőket az LG ThinQ Home installáción. A videók az LG Global YouTube-csatornán (www.youtube.com/GlobalLG) tekinthetők meg, melyek mellett virtuális kiállítás (http://Exhibition.LG.com) kínál valósághű betekintést a 2020-as IFA-n bemutatott innovatív termékeinek és szolgáltatásainak világába.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!