Az idei év legújabb sminktrendjei egy sminkmestertől

-

Az ősz beköszöntével a make-up trendekben egyre inkább erősödnek, mélyülnek a színek, és idén a földszínek felé haladunk. A minél természetesebb hatáson van a hangsúly, sok újítás van a szem és a szemöldök divatban, és jó néhány egészen új terméktípussal találkozhatunk. Mindezekről Gercosz Henriett sminkmester mesélt nekünk.

Arc:

A trendek időről-időre ismétlődnek, most a natúr irány a meghatározó. Emiatt elmaradhatatlan a természetes hatású natúrfényű bőr, a korábbi matt bőrrel ellentétben előtérbe került a természetes fény. A kontúr helyett megjelent a „nontúr”, amely kontúrok helyett fényekkel emeli ki az arccsontot, amelynek eredményeképpen idén még szembetűnőbb és látványosabb lesz az arccsont.

Fotó: pexels.com

A legfontosabb és minden smink alapja az alapozó, amelyből, ha nem megfelelőt választunk, akkor bármilyen sminket is teszünk fel, nem lesz szép. Ezért mindig a bőrünkkel megegyező színű alapozót válasszunk, amelyre idén a szintén a fényesebb hatású pirosítót használjunk, amely egy kis extra fényt ad az arcunknak. Még természetesebb hatást érhetünk el, ha egy leheletnyit teszünk az orrhegyre és az állra is, mely által olyan hatást keltünk, mint amikor egy finom kis szellő megcsapja az orcánkat.

Fotós: Nerpel Nikoletta fotográfus, Modell: Kariko – Tóth Zsófi énekesnő, Smink: Gercosz Henriett Makeup Artist

Szem:

Az idei sminkdivat egyértelműen a szemre fókuszál és elvonja a szájról a hangsúlyt. A földszínek használata lehetővé teszi, hogy egy igazán natúr sminket készítsünk el. A mostani trendeknek megfelelő fényes és világos színekkel emeljük ki a szemet, ehhez és az árnyaláshoz az egész világos vanília színtől a sötétbarnáig ezernyi árnyalatból válogathatunk. Az idei divat újra kedvez a füstös szemeknek, amelyek egyre gyakrabban megjelennek, de már nem csak fekete vagy barna színben, hanem rózsaszínben és lilában is. Még mindig divat a műszempilla, de azt érdemes tudni, hogy az épített szempillák nagyon megviselhetik a saját szempilláinkat, ezért inkább az egyszer használatos társaikat részesítsük előnyben, mert azokat könnyebb eltávolítani is, hiszen a szempillák tövébe a bőrre kell ragasztani.

Fotós: Nerpel Nikoletta fotográfus, Modell: Kocza Bonita, Smink: Gercosz Henriett Makeup Artist

Szemöldök:

A szemöldök divat is a természetes hatáshoz tért vissza. Az úgynevezett „insta” szemöldök leáldozóban van, a tűhegyesre kihúzott szemöldök vég is már a múlté, helyette inkább a szép, szálasra fésült szemöldök kerül előtérbe. Sok minden függ attól, hogy ki milyen szemöldökkel van megáldva, és mivel nem mindenkinek van szép formás szemöldöke, megjelentek a szemöldök tinták, amelyek segítségével egyenként meg tudjuk festeni a szemöldökszálakat a minél természetesebb hatás érdekében.

Fotó: pexels.com

Száj:

Ősszel lehetünk egy kicsit merészebbek, és még ha kicsit élénkebb színeket is használunk, mindig a természetes hatásra törekedjünk. Többéle textúrájú rúzs közül választhatunk: akinek kiszáradásra hajlamos a szája vagy azt szereti, ha könnyen javítható a rúzsa, az inkább a krémesebb darabokat részesítse előnyben. Aki tartósabb rúzst keres, az a matt színeket keresse, amelyeknek egy kis föléjük kent színtelen szájfény segítségével tudunk természetes hatást varázsolni. Idén nagyon népszerűek az ajaktinták, amelyek tényleg úgy viselkednek, mint a tinták, vagyis teljesen felszívódnak az ajkakon és bármiféle textúraérzés nélkül hatnak. Emiatt viszonyt sokkal nehezebb javítani.

Fotó: Nerpel Nikoletta fotográfus, Modell: Balázs Luca, Smink: Gercosz Henriett Makeup Artist

Bőr és színek:

Ahogy az öltözködésben, úgy a sminkelésben is mindig a szem és a bőrszíntől függ, hogy milyen színeket használhatunk. Mi magyarok főleg világos bőrűek vagyunk, emiatt nagyon sok a hidegtónusú, tél vagy nyár típusú hölgy. Minden színnek van hideg és meleg árnyalata, kivéve a lilának, mert az mindig hideg és a narancsnak, amely mindig meleg. Még a piros színnek is megvan a hideg és meleg tónusa, attól függően, hogy sárgás-aranyos pigmenteket tartalmaz, vagy a hideg, kékes-ezüstös árnyalatot. Nagyon fontos, hogy mindig vegyük figyelembe, hogy milyen az alaptónusunk és ahhoz sminkeljünk. Egy kék szemet egy narancsos barnával nagyon szépen ki lehet emelni, míg egy zöld szemnél az enyhe rózsaszínes bordó és a burgundi, illetve a barna és a zöld árnyalataival tudjuk elérni a tökéletes hatást. A barna szeműeknek pedig nagyon jól állnak a lila, a kék és a bronz árnyalatai.

Annak ellenére, hogy a bőrtónushoz sminkelünk, a nőkben mindig ott van a divat iránti vágy. Ilyenkor egy kis csavart bele lehet tenni úgy, hogy a smink látható része a szem és a bőrtónusnak megfelelő, míg az aktuális divatnak megfelelően éppen, hogy csak egy pici jelölést teszünk. Ebben az évben például a kék az év színe, ezért ilyen esetben, ha csinálok egy füstös barna szemet, akkor akár egy kék kővel, vagy egy kék szempillaspirállal utalok vissza. Arra azonban mindig nagyon kell figyelni, hogy meglegyen a harmónia, mert az nagyon jó, ha van egy gyönyörű smink, de sokat ront az összehatáson, ha nem passzol a ruhához vagy a bőr színéhez, és nem utolsó sorban nem illik az eseményhez.

Fotós: Nerpel Nikoletta fotográfus, Modell: Horváth Nóra, Smink: Gercosz Henriett Makeup Artist

Idei újdonságok:

Nagy újításként jelentek meg a szemöldökfilcek, amelyek többféle árnyalatban kaphatók. Ezekből mindig a szemöldök színének megfelelőt kell választani, amellyel aztán természetes hatású szemöldökszálakat tudunk rajzolni.

Folyamatosan fejlesztik az alapozókat, hogy mindenki megtalálja a bőrtónusához tökéletesen passzoló színt, így évről-évre egyre több árnyalatban jelenik meg. Idén már feles árnyalatok is kaphatók, mert a gyártók arra törekednek, hogy mindenki megtalálja a bőrszínéhez 100%-ban passzoló színt.

Fotós: Nerpel Nikoletta fotográfus, Modell: Perjesi – Sangala Felicie, Smink: Gercosz Henriett Makeup Artist

A leheletnyi szilikont tartalmazó szemhéjbázisok között is megjelentek az egészen forradalmi termékek, mint a MAC 24 órás védelmet nyújtó bázisa, amely ápolja a szem érzékeny bőrét és feltölti a szem apró ráncait. Ezáltal sokkal jobban lehet dolgozni rajta, mert nem elnyeli a színeket, hanem egy filmréteget képez, amelyen a színek sokkal tartósabbak lesznek és nem tűnnek el idővel a szemhéjunkról.

Megjelentek a HD alapozók, korrektorok és púderek, amelyeknek az a különlegességük, hogy fényvisszaverő pigmenteket tartalmaznak, és segítségükkel olyan hatást lehet elérni, mint egy fotóretusálás, vagyis sokkal egységesebbnek és feszesebbnek tűnik tőle a bőr. Ezek mindig egy rendszert képeznek, ezért nem lehet keverni őket más márka termékeivel.

Több újdonságot hozott az idei év a vitaminos arcpermetek között is, amelyeket sminkelés előtt bázisként is tudunk használni, de sminkelés közben és után is és nagyon jól hidratálják a bőrünket és tökéletesen képesek fixálni a sminket.

Egy bőrszínünkkel harmonizáló szép nappali smink felhelyezése nem tart tovább 15 percnél, ezért érdemes rászánni az időt, hogy aztán egész nap ragyoghassunk.

Kifinomult elegancia a Dolce & Gabbanától

KIADVÁNYAINK

FRISS CIKKEINK

Kövess minket a Facebookon is!


This will close in 30 seconds