spot_imgspot_img
spot_img

Az idén tőlük búcsúztunk el örökre

-

Article Top Ad (AdSense)

Hétfőn, november 1-én ünnepeljük mindenszentek ünnepét,  kedden pedig a halottak napját. Mindenszentekkor az üdvözült lelkekről emlékezik meg az egyház. Halottak napja pedig az elhunytakról való megemlékezés ideje.

Az idén is számos közismert embertől vettünk örökre búcsút, rájuk emlékezünk.

VASS GÁBOR
Az idei év egy olyan halálesettel indul, ami talán covid nélkül elkerülhető lett volna. Vass Gábor szinkronszínésztől búcsúztunk január 13-án.

“Elhunyt szeretett kollégánk, Vass Gábor. Még keressük a szavakat, hogy mit lehet ilyenkor írni, mondani. Osztozunk a család fájdalmában, nyugodjék békében”- tette ki a közösségi oldalán a Szinkron szakma. A Retro Rádió a Facebookon búcúzott el tőle,  úgy tudják, a rádió hangja koronavírus-fertőzés következtében hunyt el. „Megrendülten búcsúzunk kollégánktól és jó barátunktól. Ő adott hangot a szavainknak, és nekünk most elfogytak a szavaink…

SAS JÓZSEF

Hiába óvta a családja még a széltől is, Sas József, a Jászai Mari-díjas színész és humorista január 17-én, 82 éves korában koronavírusban elhunyt.

Több mint negyven évig nevettette a közönséget, három évvel ezelőtt, 2018. november elején bejelentette, hogy egészségi állapota miatt visszavonul.

2019 januárban Thaiföldi nyaralás során 10 nappal a hazaindulásuk előtt kapott kétoldali sztrókot. Több hetes külföldi kezelés után sikerült egy különrepülővel Magyarországra szállítani. A budakeszi rehabilitációs intézetben hosszú hónapokig, majd a MAZSIHISZ Szeretetkórházban kezelték. Amikor az állapota engedte, hazatért otthonába. Állandó felügyeletre szorult, a felesége ápolta. Rajta kívül csak egy ápoló járt hozzájuk, pedig szükség lett volna gyógytornászra, egyéb rehabilitációhoz szükséges szakemberekre is, de mindentől óvták. A komikus egyre jobban érezte magát, bizakodó volt.Féltek a vírustól, nem véletlenül, ugyanis minden óvintézkedés ellenére elkapta. Két hónappal ezelőtt kórházba került, itt érte a halál.

BÖRCSÖK ENIKŐ
Elhunyt 53 éves korában Börcsök Enikő Jászai Mari-díjas színművész – tájékoztatott  január 28-án a Vígszínház.
Börcsök Enikőt hosszú, súlyos betegség után  érte a halál. A színművészt a Vígszínház saját halottjának tekintette.

URBÁN ERIKA

Június 8-án, 71 éves korában elhunyt Urbán Erika, Kabos László özvegye tette közzé a gyászhírt  a Színház Online. A színésznő a Vidám Színpad egyik legkedveltebb művésze volt. Kabos Lászlóval nem csak a színpadon, hanem az életben is több, mint 30 éven át egy párt alkottak.

Fotó: Színhazonline.hu
BELMONDO

Szeptember 6-án, 88 éves korában meghalt Jean-Paul Belmondo – közölte a világhírű francia színész ügyvédje az AFP francia hírügynökséggel.Az ikonikus színészt a Profi című filmben felcsendülő dallal kísérték utolsó útjára, Emanuel Macron mondott beszédet.

VENCZEL VERA

A Vígszínház, amelynek ötven éven át volt tagja, október 24-én tette közzé a szomorú hírt: meghalt Venczel Vera.

OSZTER SÁNDOR

Október 30-án, 73 évesen, szívinfarktusban meghalt Oszter Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész. A felesége,  Failoni Donatella  osztotta meg  a szomorú hírt a közösségi oldalán.

„Ma kilenckor meghalt a férjem szívinfarktusban, vége az életemnek” – írta a szívszorító sorokat a zongoraművész.

Lánya, Oszter Alexandra később búcsúzott el édesapjától.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!