spot_imgspot_img
spot_img

A 2023-as év színe

-

Article Top Ad (AdSense)

A Pantone Color Institute ismét megválasztotta az év színét! 2023-ban a trópusi virágok és rovarok vad tükröződésében fogunk ragyogni!

Ki dönti el, hogy mi lesz az év színe?

A több, mint 2000 színt tartalmazó Pantone-skála és Színazonosító Rendszer alkotói évtizedek óta minden évben, alapos kutatómunkát követően kiválasztják a következő év színét. Figyelembe veszik a világ történéseit, hogy mire van leginkább szüksége az emberiségnek. Olyan jelentéstartalommal bíró színt választanak, ami megalapozza nem csak a divattrendeket, de az év hangulatát is. Nevezhetjük akár manifesztációnak.

Még pár napig a 2022-es év kékeslila árnyalatáé, az úgynevezett Very Peri nevű színé a főszerep. Ez a legmelegebb az összes kék árnyalat közül, ami a boldogságot és a megújulást szimbolizálja. Azonban január elsejével berobban egy új szín. Mi várható hát 2023-ban?

Kép: Pantone Color of the Year 2022

A 2023-as év színe

Mesterséges intelligencia segítségével generálták ki a 2023-as év színét. A színszakértők a Midjourney fantázianevet adták neki, de a hivatalos nevezéktanban a Viva Magenta 18-1750 nevet viseli. A természetben meglepően fontos szerepet játszik. Egzotikus, trópusi virágok és rovarok jellegzetes színe. Legjobban a bíbortetvek kárminvörös színére hasonlít.

Kép: Pantone Color of the Year 2023

Mit szimbolizál?

Természetesen most is tudatosan választották ki az év színét. Erős, vonzó színt kerestek, hiszen a divat- és szépségiparban sokat fogjuk látni. Ruhák, rúzsok, pirosítók között már az idei őszi kollekciókban is felbukkant, de télen és az új év többi részében még több mennyiségben, még különlegesebb formákban találkozhatunk vele, kifejezetten a szemhéjpúderek választékában lesz jelen.

A jelentése viszont legalább annyira fontos, mint a látványa. A megnyugvás, a bizalom és a kapcsolat jelképe egy olyan világban, amely éppen talpra próbál állni a globális pandémia megrázkódtatásából. A Pantone Color Institute alelnöke, Laurie Pressman a következőt nyilatkozta:

„Egy nem szokványos vörös nem szokványos időkre. Asszertív, de nem agresszív – mi úgy emlegetjük, mint egy bársonykesztyűbe bújtatott öklöt.”

Az intézet szerint az idei színválasztás tükrözi a kor lázadó szellemét és a koronavírus-járványt követően megújult érdeklődést a kreatív kísérletezés iránt.

Kép: Pantone Color of the Year 2023
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!