Az Év Gyerekkönyv Írója díjas Dániel András új kuflis történetei filmen is!

-

Megjelent Az Év Gyerekkönyv Írója díjas Dániel András legújabb kufli-kötete, ráadásul a kufli-rajongó gyerekek a kedvenceikkel egy új filmben is találkozhatnak. 

 

A kuflik és az Akármi (A szerző illusztrációival)

A kufli-könyvek sok tekintetben egyedülállóak a gyerekkönyvek birodalmában: Dániel András író-illusztrátor egy olyan univerzumot hozott létre, ahol minden a feje tetején áll, és az olvasó (a szerzővel együtt) engedheti szárnyalni a képzeletét. A kuflik rendhagyó mesehősök, akik hasonlóképpen rendhagyó, gyakran abszurd kalandokba keverednek – ám a bonyodalmak során sosem veszítik el nyugalmukat és mindig megnyugtató megoldást találnak. A kuflik fantáziavilágában a legképtelenebbnek tűnő dolgok is megtörténhetnek.
Dániel András sorozata kötetről kötetre bizonyítja, hogy a fantáziának valóban nincsenek határai, és mindig valami egészen váratlan, új történettel tud előrukkolni, immár a 17. önálló köteten keresztül.

A kuflik és az Akármi könyv
A kuflik és az Akármi könyv kép: Pagony.hu

Kik azok a kuflik?

„Nem is kifli. Nem is kukac. Nem is bab, de nem is kavics. Kufli. Egy kufli sok mindenre hasonlít, és semmire sem. Pattog, mint egy gumilabda, pedig nem is az. Színes, mint egy nyalóka, pedig nem ehető. Van kicsi, van nagy. Van kövér és van sovány. Jönnek-mennek, sosem tudni, honnan hova…”

A kuflik és az Akármi
A kuflik és az Akármi filmből jelenet

A kuflik és az Akármi című új részben ismét 2 történetet olvashatunk. Mindenkinek ismerős az az érzést, amikor reggel kinéz az ablakon, és nem tudja eldönteni, tél van vagy nyár. Nos, pontosan ez történik a hét kuflival is a legújabb kötetben! Mielőtt nagyon összevitatkoznának, elmennek a varázsgombákhoz, ahol kiderül, hogy új évszak köszöntött be. Rögtön meg is próbálnak nevet keresni neki: vajon a szörcsönd vagy a langyofagyolán lenne jobb?

Persze ha  ősz van, akkor is akad látnivaló az elhagyatott réten – Titusz és Fityirc például kiállításra mennek. Igaz, Titusz eleinte nem igazán érti az Akármit, ám végül alig akarja záráskor elhagyni a terepet…

A Pagony Kiadó oldalán meg tudod nézni a többi kuflis könyvet is: https://www.pagony.hu/kufli-konyvek

Kuflik filmben is

Szinte egy időben a könyv megjelenésével, augusztus 12-én mutatták be a mozik a nagysikerű Kuflik film folytatásaként A kuflik és az Akármi mozifilmet.

Az egész estés, korhatár nélkül megtekinthető rajzfilm a KEDD Animációs Stúdió gyártásában, Dániel András könyvsorozata alapján készült.

A kuflik és az Akármi
A kuflik és az Akármi filmből jelenet

10+1 humoros történet

A kuflik és az Akármi 10+1 humoros történetet tartogat a nézőknek. Zödön elvarázsolt foltját keresi, Valér megpróbál eltévedni, Hilda végtelen hosszú sál kötésébe kezd, Fityirc és Titusz egy különleges kiállításra keverednek, Bélabá világkörüli útjáról mesél, Pofánka pedig majdnem végleg elkavarodik az időben. A filmből azt is megtudhatjuk, miért bánjunk csínján a szőrbogyókkal, mit tegyünk, ha elfurcsul az árnyékunk, hogyan néz ki egy vadonatúj évszak, mire használható az odavissza-gumó, no és legfőképpen: hogy mi is az az Akármi! A hét kufli emellett olyan új szereplőkkel is megismerkedik, mint a titokzatos Mamóka, az ormányos flömd, aki szökdelős-elkapdosósozni is tud, Szamóca Anyóka, aki a boltjában ezernyi furcsa dolgot árul, nem is beszélve a csavargó Vándorkaktuszról, aki messzi földről érkezik az elhagyatott rétre.

A kuflik és az Akármi
A kuflik és az Akármi filmből jelenet

Az új kuflis mozifilmben semmi sem az, mint aminek elsőre látszik (vagy épp nem látszik) és nézőkre van bízva, hogy akármibe bármit beleképzeljenek. Ahogyan azt a film szlogenje is mondja: Ebből még bármi lehet!

Ezúttal is Scherer Péter hangján ontják a poénokat a cuki kis szereplők, a hangzásvilág pedig Alpár Balázs zeneszerző munkája. A filmben látható 10+1 történet szövegét a kuflik kitalálója, Dániel András írta. A film a KEDD Animációs Stúdió műhelyében készült, producere a Bogyó és Babóca-filmeket is jegyző Oscar-nominált  M. Tóth Géza, a rendező a Dargay Attila-díjas Jurik Kristóf. 

A kuflik és az Akármi – Ebből még bármi lehet! magyar rajzfilm, 72 perc

Rendező: Jurik Kristóf Író: Dániel András Mesélő: Scherer Péter

Zene: Alpár Balázs Producer: M. Tóth Géza

Készült a KEDD Animációs Stúdió gyártásában

 

Ezeket a cikkeinket is nézd meg:

Cuki, picurka állatok, akik elrabolják a szívedet

Egy kedves és értékes családi film az élet értelméről

 

 

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!